Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 10. (vasárnap) 18:34 Judit névnapja van
 
EMBERI ERőFORRÁSOK MINISZTÉRIUMÁNAK UTASÍTÁSA

AZ EMBERI ERőFORRÁSOK MINISZTÉRIUMÁNAK UTASÍTÁSA


Tisztelt Intézményvezető Asszony/Úr!

Tisztelt Kolléganő/Kolléga Úr!

 

A koronavírus pándémia miatt soron kívül az alábbi intézkedéseket rendelem el: 

    1. A mai nap folyamán gondoskodjon arról, hogy az Ön által vezetett intézmény/ellátó összes olyan betege megkapja az értesítést arról, hogy a 2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátása csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor. Kérem, minden előjegyzett betegük számára ezt a tájékoztatást személyre szabottan juttassák el, ezt az információt elektronikus csatornáikon keresztül is osszák meg betegeikkel. A holnapi nap folyamán gondoskodjanak arról, hogy mindezek ellenére az intézményükbe érkező betegek megfelelő tájékoztatást kapjanak.

 

    2. Utasítom továbbá, hogy 2020. 03.16-tól kezdődően az Ön/Önök által végzett egészségügyi ellátási tevékenységet szervezze át oly módon, hogy közvetlen betegellátásban (orvos/szakdolgozó/egyéb egészségügyi dolgozó-beteg közötti személyes találkozásban) csak 65 év alatti kollegáik vegyenek részt annak érdekében, hogy védjék az epidemiológiai adatok alapján a sérülékeny csoportnak tartott 65 év feletti kollegák életét és egészségét. 

 

    3. Kérjük, őket olyan ellátási módokban vegyék szükség szerint igénybe, amelyek nem igényelnek közvetlen orvos/szakdolgozó – beteg találkozást. Hívják fel valamennyi dolgozójuk figyelmét, hogy az idős kollegákkal való személyes találkozásokat kerüljék, a teamekben is távkonzultációs kapcsolattartást tartsanak. A járványügyi intézkedések részeként elmúlt napokban megjelent jogszabályváltozások több új lehetőséget biztosítanak, amelyek alapján a fertőzésveszély elkerülésével lehet biztosítani betegeik ellátását: így: végezhető telefonos távkonzultáció, e-recept írás, a telefonos COVID-19 fertőzés gyanújának értékelését, az eddig is ismert formák, mint a radiológiai távleletezés.

 

    4. Alapellátás esetén, kérem, hogy a már praxisközösségekben –csoportpraxisokban dolgozó kollegák szervezzék közösen a munkamegosztást ezen elveknek megfelelően, azon egyedül dolgozó 65 év feletti kollegák esetén, akik az ügyeleti szolgáltatást nyújtó munkatársaikkal együtt sem tudják ezt szervezni, kérjük, jelezzék fenntartójuk felé igényüket és kérjük a járási járványügyi szakemberek bevonásával keressék a megfelelő megoldást. 

 

    5. Tájékoztatjuk egyben, hogy kollegáinkkal megkezdtük önkéntesek szervezését, a betegellátás biztonságát és a kollegák egészségét megfelelően szolgáló megoldás érdekében. Erről a későbbiekben részletes tájékoztatást küldünk.Tisztelettel:

Prof. Dr. Horváth Ildikó Prof. Dr. Kásler Miklós

államtitkár miniszter
Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés