Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 10. (vasárnap) 18:47 Judit névnapja van
 
MÁV Zrt. sajtóközleménye: A helyjegyes vonatokon választhatók az ülőhelyek

Budapest, 2020. március 21. – A helyjegyes vonatokon az utasok választhatnak ülőhelyet a szabadon maradt ülések közül, így maguk alakíthatják az egymástól való távolságot.

 
 

 A MÁV-START az utasok és a munkavállalók egészségének megőrzése érdekében a helybiztosítással közlekedő járatain szombattól lehetővé tette, hogy az utasok az előre megváltott és esetlegesen egymás mellé szóló helyfoglalásoktól eltérően is ülhessenek, szabadon alakíthassák az egymástól való távolságot. Ha az utasnak a vonatra érvényes IC pót- és helyjegye vagy helyjegye van, akkor a jegyen feltüntetett helyszámtól eltérően bármely másik ülőhelyet elfoglalhatja, ha arra a helyre másik utas nem jelentkezik érvényes helyjeggyel.


A sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében a vasúttársaság továbbra is arra kéri utasait, hogy jegy- és bérletvásárlás esetén részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását.  

Az e-vonatjegyet bárki részére megválthatják az utasok, a digitális példányt az utazás előtt el kell küldeni az utazó személynek az eredeti letöltött fájl formátumában, hogy kinyomtatva vagy okostelefonon, tableten megmutathassák a jegyvizsgálónak.

Hasznos linkek:
– A MÁV alkalmazás erre a linkre kattintva érhető el: https://bit.ly/2U41r2F
– Az e-vonatjegyekkel kapcsolatos gyakran ismételt kérdésekre pedig erre a linkre kattintva olvashatók hasznos válaszok: https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/HU/gyik.html


MÁV Magyar Államvasutak Zrt.
KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG
Telefon: (06-1) 511-3186 – E-mail: sajto@mav.hu – www.mavcsoport.hu
 
(Fotó: MÁV)


Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés