Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. november 29. (szerda) 12:53 Taksony névnapja van
 
Szabályozottan és fokozatosan újraindulnak a szakrendelések

Az egészségügyi ellátás új rendjéről szóló rendelet értelmében a  Markhot Ferenc Kórházban a járóbeteg szakellátás, illetve a diagnosztikai ellátások igénybevétele a következők szerint történik:

 

 


Sürgős járóbeteg vizsgálatok: A sürgős háziorvosi beutalóval érkező betegeket a rendelőintézet Knézich utcai bejáratánál lévő triázs ponton, orvos irányításával, lázmérés, kikérdezés, járványügyi kérdőív kitöltése után engedjük a megfelelő szakrendelésre. Fontos, hogy a betegek szájmaszkban érkezzenek, egymás között a várakozás ideje alatt is és a váróban töltött idő alatt is tartsák meg a másfél méteres távolságot!

A szakrendelésekre történő előjegyzés új rendje: Szakrendelésekre előjegyzést kérni kizárólag telefonon, a kartonozó felhívásával lehet! Ez nem vonatkozik a sürgős esetek ellátására. A kartonozó ad időpontot arra, hogy a beteg mikor hívhatja az adott szakrendelést. Ekkor orvossal konzultálhat, s panaszai alapján a szakorvos dönt a kivizsgálás szükségességéről és tájékoztatja a beteget a kivizsgálás menetéről. 

Abban az esetben, amikor a tervezett vizsgálatok előtt COVID-19 vírusvizsgálat szükséges, a mintavétel az intézményben történik. Az adott szakrendelés kezelőorvosa kezdeményezi a vizsgálatot. Az elvégzés időpontját a kórházi mintavevő hely határozza meg, melyről a beteget a kórház értesíti.

Diagnosztikai vizsgálatok: A CT, MR és mammográfiai vizsgálatokra korábban kapott időpontokról a kórház telefonon egyeztet a betegekkel. 

Ultrahang és röntgen vizsgálatokat továbbra is csak sürgős esetekben végez el az intézmény.

Műtétek: A sürgősséggel elvégzendő műtétek folyamatosak, az előjegyzés alapján történő műtétek indulásáról a későbbiekben tájékoztatjuk a lakosságot. 

Laboratóriumi vizsgálatok: A sürgős laborvizsgálatok elvégzése a korábbiak szerinti rendben történik. A szakrendelések által igényelt laborvizsgálatok időpontjának meghatározása az adott szakrendelésen történik, a betegek erről a telefonos konzultáció során kapnak információt.

Sürgősségi betegirányítás: A sürgősségi osztályra érkező betegek az érkezéskor kivétel nélkül szájmaszkot kapnak, azonnali lázmérés történik, és a betegek kézfertőtlenítése is megtörténik. A sürgősségin a beteget egy személy kísérheti.

Gyógyszerek kiváltása: A veszélyhelyzet ideje alatt a gyógyszereket nem csak a beteg válthatja ki. Elegendő, ha egy papírra felírja a beteg TAJ számát és a gyógyszert kiváltó személy a saját személyi igazolványát vigye magával. A kórház Gránátalma Patikája a megszokott nyitvatartási rend szerint fogadja a betegeket. 

Látogatási tilalom: Továbbra is fennáll.

Naponta 14-15 között lehet a betegeknek csomagot behozni.

A Markhot Ferenc Kórház köszöni a betegek türelmét és együttműködését !

Eger, 2020. május 8.

 


Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés