Ugrás a tartalomhoz

Elindultak a szakrendelések a Markhot Ferenc Kórházban

Mezőkövesd hírei

Elindultak a szakrendelések a Markhot Ferenc Kórházban. A korábban kapott előjegyzési időpontok törlésre kerültek, a betegeknek új időpontot kell kérniük.  Szakrendelésekre előjegyzést kérni kizárólag telefonon, a kartonozó felhívásával lehet, ez nem vonatkozik a sürgős esetek ellátására.

 A kartonozó ad időpontot arra, hogy a beteg mikor hívhatja az adott szakrendelést. Ekkor orvossal konzultálhat, s panaszai alapján a szakorvos dönt a kivizsgálás szükségességéről és tájékoztatja a beteget a kivizsgálás menetéről. 

A sürgős beutalóval vagy előjegyzett időpontra saját maszkban érkező betegek a Rendelőintézet főbejáratánál lévő triázs ponton keresztül, kézfertőtlenítés, kikérdezés, dokumentációs kérdőív kitöltése után jutnak el a szakrendelésekre.
A radiológiai vizsgálatokra és a fekvőbeteg osztályokra felvételre érkezők a kórház Knézich Károly utcai főbejáratánál jelentkeznek. A CT, MR vizsgálatok időpontjáról a kórház értesíti a betegeket. A CT, MR és mammográfiai vizsgálatokra korábban kapott időpontokról a kórház telefonon egyeztet a betegekkel.
 
Műtétek  
Azon betegeket, akiknek a járvány előtt már volt műtéti időpontjuk az egyes szakterületek folyamatosan telefonon keresik, és egyeztetnek új műtéti időpontot. 
 
Laboratóriumi vizsgálatok
A sürgős laborvizsgálatok elvégzése a korábbiak szerinti rendben zajlik. A szakrendelések által igényelt laborvizsgálatok időpontjának meghatározása az adott szakrendelésen történik, a betegek erről a telefonos konzultáció során kapnak információt.
 
Sürgősségi betegirányítás
A sürgősségi osztályra érkező betegek az érkezéskor kivétel nélkül szájmaszkot kapnak, azonnali lázmérés történik, és a betegek kézfertőtlenítése is megtörténik. A sürgősségin a beteget egy személy kísérheti.
Nagyon fontos, hogy a kézhigiénés szabályokat tartsák be a betegek és viseljenek szájmaszkot, ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra.
Kórházunk honlapján - www.mfkh.hu  folyamatosan tájékoztatást adunk a  változásokról. 

Eger, 2020.május 25.

 

Kapcsolódó hírek