Ugrás a tartalomhoz

Egykori diákok kiállítása

Mezőkövesd hírei

Kiállítás nyílt a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola egykori növendékeinek alkotásaiból.
A tárlat ünnepélyes megnyitóját február 2-án rendezték meg az oktatási intézményben. 

Az ünnepségen elsőként Juhász Jánosné igazgató köszöntötte a jelenlévőket. Az intézmény első embere többek között kiemelte, az iskola vezetői mindig nagyon fontosnak tartották, hogy a tanuláson túl olyan lehetőségeket is teremtsenek a diákoknak, akár a sport, a képzőművészet, vagy egyéb területen, melyek segítségével kiteljesedhetnek. A lehetőségek megteremtésének elsődleges célja, hogy minél több értékes és hasznos tapasztalattal léphessenek ki az intézményből a középiskolai tanulmányaik befejezése után. Juhász Jánosné hozzátette, az iskola számára nagyon fontos azoknak a tanulóknak a felkarolása, illetve támogatása, akik a képzőművészet valamely ágában próbálták, valamint próbálják meg kamatoztatni tudásukat.

A kiállítást Laczkó Pető Mihály művész-tanár nyitotta meg, aki többek között szakmai szempontok alapján elemezte a kiállítók művészetét. A tárlat anyagát Csató József, Bartók Annamária, Fehér Tibor,  Kósa Nikolett, Erdei Ferenc, Kis Tamás, valamint Lakatos József alkotásaiból állították össze a dr. Papp Zoltán teremben. A tárlaton különöző technikával készült, igényesen kidolgozott képzőművészeti alkotásokat, egyebek mellett rajzokat, festményeket, faragott szobrokat, kerámiából készült tárgyakat, illetve használati eszközöket láthatnak azz érdeklődök. Laczkó Pető Mihály az alkotók tevékenységét összegezve elmondta, hogy a kiállítók a képzőművészet különböző területein elvégzett munkájukkal nemcsak a szűkebb környeztüknek okoztak örömet, alkotásaikkal jelentős mértékben gazdagították a képzőművészet palettáját.

Lakatos József embereket, embercsoportkat ábrázoló fafaragásokkal készült a kiállításra. A képzőművész szeretettel emlékszik vissza az intézményben töltött évekre. “Nagyon szép emlékeket őrzök az iskoláról, mert sok barátot szereztem és olyan osztálytársaim voltak többek között, mint Fehér Tibor, valamint Laczkó Pető Mihály. Nagyon sokat köszönhetek az iskolának és osztálytársaimnak, mert mindig mindenben számíthattam rájuk, illetve segítettük egymást és nem csak az iskola falain belül, hanem azon kívül is.”–  mondta Lakatos József.
Az érdeklődők március 9-ig nézhetik meg a kiállítást minden tanítási napon 8-16 óráig. 

Kapcsolódó hírek