Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 8. (péntek) 19:43 Mria névnapja van
 
Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy városunk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.


A kezelés pontos időpontja: 2020. július 30. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020. július 31. napján vagy 2020. augusztus 1. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Érintett helyszínek: Mezőkövesd város közigazgatási területe, beleértve a Zsóry üdülőterületet és Klementina városrészt is.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A méhészeket kérjük, hogy a fent megjelölt napokon méheik biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket megtenni szíveskedjenek. 

A lakosság részére javasolt intézkedések: 
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.

Dr. Fekete Zoltán
polgármesterVissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés