Ugrás a tartalomhoz

Ünnepi menetrend

Mezőkövesd hírei

A karácsonyi és az év végi ünnepkörhöz igazodik a vonatok és buszok közlekedési rendje. 


A vonatok december 23-án a pénteki, december 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 31-én a pénteki, január 1-jén a szombati, január 2-án az ünnepnapi, január 3-án pedig a vasárnapi vonatmenetrend lesz érvényes. 
 

 Az InterCity vonatok az utazási igényeknek megfelelően a csúcsidőszakokban több kocsival közlekednek majd. 

A pénztárak előtti sorban állás elkerülhető, ha a menet-, illetve helyjegyeket elővételben, vagy 5%-os kedvezménnyel jegyértékesítő automatákban váltják meg az utasok. Mindezen túl 10%-kos kedvezményt kapnak, ha az online jegyvásárlást veszik igénybe a megújult Elvirán, vagy a MÁV applikációban. 
A vonatok mellett a Volánbusz közlekedési rendje is módosul az ünnepek miatt. December 22-én és 23-án a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. Az elmúlt évekhez hasonlóan december 24-én a szabadnapi menetrendnek megfelelően, a megszokottnál ritkábban közlekednek az autóbuszok. December 25-én és 26-án a munkaszüneti napok beosztása szerint indulnak a járatok. 
December 27-én munkaszüneti napnak megfelelően, míg december 28. és 31. között a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei. Január 1-jén munkaszüneti napnak, január 2-án szabadnapoknak megfelelő menetrend lesz érvényben. Január 3-án vasárnap a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint járnak majd a buszok. 

Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos bővebb információ az alábbi linken érhető el: www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/36174

Tovább érvényesek a bérletek

A vonatokon és helyközi buszjáratokon január 5-e helyett két nappal tovább, január 7-ig fogadják el a decemberi havi dolgozó- és tanuló bérleteket, illetve a decemberi második felére váltott félhavi bérleteket annak érdekében, hogy a téli szünetet követő iskolakezdés problémamentesen induljon el. 
 

Kapcsolódó hírek