Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi ünneplés a lefújás után

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE Alexandra 30-26 (12-11)

Fergeteges hajrával megszerezte a harmadik győzelmét a bajnokságban városunk felnőtt kézilabdacsapata.

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 20. fordulójában alsóházi rangadó várt Buday Ferenc együttesére, mivel a 10. helyezett Békés megyei gárda látogatott a 12. Mezőkövesd otthonába március 3-án. Csapatunk nem a legjobb előjelekkel várta az összecsapást, hiszen sérülés miatt Lezák és Korsós is kihagyta a rangadót, ráadásul Rosta sem 100%-os állapotban lépett pályára, miután „összeszedett” egy kisebb sérülést a mérkőzés előtti napon. Az Orosháza ellenben kellő önbizalommal felvértezve érkezett városunkba, miután az előző fordulóban nagy meglepetésre két vállra fektették a legjobb négy közé jutásra áhítozó Balatonfüredet. A találkozót az Orosháza kezdte jobban. Füzesi Ferenc együttese előbb 3-1-re, majd a kövesdi egyenlítést követően 7-3-ra lépett meg a 14. percben. Az MKC azonban az időkérés és Melus beállítása után magára talált és újabb 5 perc elteltével beérte ellenfelét, így a 20. percnek 8-8-as állásnál vágtak neki a csapatok. A játékrész záró periódusában támadásban és védekezésben is feljavult az MKC. Melus jó néhány bravúrt mutatott be a gólvonal előtt, míg a kövesdi akciók közül egyre több talált utat a szintén nagyszerűen védő Herjecki kapujába. Az MKC a jó teljesítménynek köszönhetően egy gólos előnnyel vonulhatott pihenőre, azonban pontosabb játékkal, akár komolyabb előnyt is kiharcolhattak volna Némethék a szünetig.
A második játékrészben teljesen kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, hosszú időn keresztül felváltva estek a gólok. A mérkőzés menetébe jelentős fordulat állt be a 48. percben, amikor Mazicsék zsinórban háromszor voltak eredményesek és ezzel megfordították az eredményt (18-19). A vendégek a folytatásban is lendületben maradtak és rövid időn belül három góllal elléptek a kissé elbizonytalanodó MKC-tól. A találkozó utolsó 10 percét 25-22-es viharsarki vezetésnél indították a felek, míg 2 perccel már 23-26 állt az eredményjelzőn és ekkor úgy tűnt, hogy a látogatók mindkét pontot elviszik Matyóföldről. Buday Ferenc viszont a hajrá előtt időt kért és ezután együttesünk állva hagyta ellenfelét. Az MKC védekezése a hátralévő időben tökéletesen zárt, a Békés megyei gárda a folyamatos próbálkozások ellenére képtelen volt bevenni a kövesdi ketrecet, míg elöl a második játékrészben brillírozó Molnár, Németh, Gubó hármas vezérletével valósággal ontották a gólokat kézilabdázóink. A fantasztikus hajrá 7-0-ás mezőkövesdi eredményt hozott, aminek köszönhetően négy gólos mezőkövesdi sikerrel zárult az összecsapás. A mérkőzés utolsó perceiben és a lefújást követően felállva ünnepelte a hazai publikum a végig elszántan küzdő Morváékat, akik a papírformát felborítva, itthon tartották a győzelemért járó pontokat a rendkívül izgalmas találkozó végén.

Kézilabdázóink a szép sikernek köszönhetően elmozdultak az utolsó helyről a tabellán. Csapatunk jelenleg a 11. helyen áll a bajnokságban 6 ponttal. Korsósék legközelebb Balatonfüredre látogatnak március 11-én, vasárnap. A találkozó 18 órakor kezdődik a Balatonparti városban.

 


A mérkőzés jegyzőkönyve

Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE Alexandra 30–26 (12–11)
Mezőkövesd, 700 néző. V: Herczeg, Südi
MEZőKÖVESD: Tóth K. – Kiss G. 3, Bécsi 1, Morva 2, ROSSONI 3, Fekete, NÉMETH T. 7 (2). Cs: MELUS (kapus), Szabó T. 1, Rosta M., GUBÓ 4, MOLNÁR F. 7 (2), Gamrát 2, Kupi, Zele, Holló (k). Edző: Buday Ferenc
OROSHÁZA: Herjeczki – BALDA 5 (2), Mazics 4, Frey 1, DUKICS 5, Pál 2, KEKEZOVICS 7. Cs: Szikora (kapus), Ambrus, Raffai, Berta, Gazsó, Bali 2, Marics, Benmiloud, Kovács A. Edző: Füzesi Ferenc
Az eredmény alakulása. 5. p.: 1–3. 14. p.: 3–7. 25. p.: 11–10. 41. p.: 16–16. 51. p.: 21–24. 58. p.: 28–26
Kiállítások: 8, ill. 16 perc
Kizárás: Mazics és Benmiloud (mindkettő Orosháza, harmadik kétpercessel)
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2

Kapcsolódó hírek