Ugrás a tartalomhoz

Felújítási munkák miatt ideiglenesen nem használhatják a 2,2 méternél szélesebb járművek a mezőkövesdi Kánya-patak-hidat

Mezőkövesd hírei

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2021. április 19-én, hétfőn reggel 8 órától, a tervek szerint mintegy 3,5 hónapra lezárja a 2,2 méternél szélesebb járművek elől a mezőkövesdi Egri úton található Kánya-patak hidat.

Mezőkövesd belterületén az Egri úton, a Vásártér mellett elhelyezkedő Kánya-patak-híd teljeskörű felújítását két ütemben végzi a kivitelező. A munkálatok félpályás lezárás és jelzőlámpás forgalomirányítás mellett történnek. A lezárás idejére a híd keskenysége miatt az autóbuszok és a nagyméretű tehergépjárművek a 3-as főút - 331-es Mezőkövesd elkerülő főút - 33108-as Mezőkövesd bekötőúton kijelölt terelőúton közlekedhetnek. A munkálatok várhatóan 2021 július végéig tartanak majd. 

A szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a nemrégiben teljesen megújult www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

A helyi tömegközlekedést az önkormányzat, mint szolgáltató a felújítás alatt is biztosítja az Egri úti lakótelepen. Annak érdekében, hogy az Eger irányába közlekedő helyközi járatok a lezárás ideje alatt is érintsék a lakótelepet, az önkormányzat tárgyalásokat folytat a VOLÁNBUSZ Zrt.-vel.  

 

Kapcsolódó hírek