Ugrás a tartalomhoz

Újranyitott a Zsóry

Mezőkövesd hírei

Tárt karokkal várják a fürdőzni vágyó vendégeket júniusban is a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben.

Már nem csupán a gyógyvizes medencékben relaxálhatunk vagy használhatjuk ki az uszoda előnyeit, ha mozogni vágyunk, hanem hétvégente a fedett élményfürdőben és a szaunavilágban is kikapcsolódhatunk a Zsóryban. A korlátozásokon enyhítő kormányrendelet értelmében május 4-től nyitott ki újra a fürdő, a belső gyógy, a külső nosztalgia, illetve élmény gyógymedencékkel, valamint a vízforgatós élmény és a fedett a gyermek medencékkel indultak, emellett a gyógyászati kezeléseket is elérhetővé tették. A hónap közepétől már az uszoda is – az alapjegy megváltásával – látogatható, május 22-től pedig hétvégente a fedett élményfürdő és a szaunavilág, valamint jó idő esetén a szabadtéri ikermedence gyógyvizes részei is várják a vendégeket. Vámos Zoltán fürdővezető elmondta, a vendégszámot – mivel tavaly nem üzemelt ebben az időszakban a fürdő – a 2019-es év adataival lehet összevetni.

– Elsők között voltunk az ország újrainduló fürdői közül és ugyan a forgalmunk nem éri el a 2019-es év statisztikáit, kb. közelítünk az akkori számok 40%-ához és elmondható, hogy emelkedő pályán van a forgalmunk a hasonló napokhoz viszonyítva. Az új szabályok betartása – védettségi igazolvány és személyi igazolvány együttes felmutatásával lehet csak belépni a fürdőbe – is korlátozza a létszámot a májusi kedvezőtlen időjárási viszonyok mellett – mondta el Vámos Zoltán.

MEGSZÉPÜLT FÜRDő Az üzemszünet alatt karbantartási, felújítási munkákat is végeztek a dolgozók. – Különböző burkolat- és csempepótlások, fugázási munkák zajlottak, a kültéri padok, a főbejárat, a fedett részleg, a pénztárak festését is elvégezték a dolgozóink. A kinti területen a gépészeti rendszerek, a külső felületek fertőtlenítése is megtörtént, amely munkákat egyébként üzem közben nem tudunk elvégezni. Emellett az egyik kolléganőnk munkája eredményeként a fedett gyermekmedencéknél három új – tengeri és erdei állatvilágot bemutató – festmény is várta a kicsiket, igyekeztünk otthonosabbá tenni ezt a környezetet, szerettük volna feldobni a gyerekek és a családok számára is ezt a kis birodalmat – foglalta össze a fürdővezető.

TERVEK ÉS SZABÁLYOK Vámos Zoltán arról is beszélt, június közepétől a kinti családi medence minden része, vendég igény függvényében a hullámmedence is elérhető lesz, a körmedence pedig egyelőre nem fog üzemelni. Hozzátette, a jegyárakban is ekkortól várható változás.

A fürdőben továbbra is érvényben vannak az Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott ajánlások, szabályok. Eszerint kötelező a másfél méteres távolság betartása, ajánlott a fedett területen a maszk viselés, emellett óránként takarítás, fertőtlenítés zajlik, azon dolgozóknak pedig, akik nem oltatták be magukat, kötelező a maszk viselés. A fürdő pénztárai csak a fedett részlegnél üzemelnek, melyeket a főbejáraton vagy az Olajfa úti kapun át a strand területen keresztülsétálva a csúszdák felől érhetnek el a vendégek.

D. A.

Kapcsolódó hírek