Ugrás a tartalomhoz

UTAZÁS 2012. KIÁLLÍTÁS - Budapest

Mezőkövesd hírei

Városunk idén tizenharmadik alkalommal állított ki az ország legrangosabb utazási seregszemléjén. A 25 nm-es standon a város 2 fő vonzereje, a Zsóry-fürdő és a matyó népművészet egymást kiegészítve jelent meg idén is a megújult installációban.

A városi kiadvány és honlap arculatával harmonizáló fehér falakon, pulton a látnivalókat és a fürdőt bemutató fotók, valamint hullám és matyó motívum grafikák jelentek meg. A stand központi falán pedig a város kiemelt rendezvényei is feltüntetésre kerültek. Idén 2-féle attrakció is várta a vendégeteket: 2 napon a korábbi években már megszokott hímzés- és viselet bemutató, 2 napon pedig váll- és hátmasszázs is standunkhoz vonzotta az érdeklődőket.
 Városunk standján folyamatos volt az érdeklődés, leginkább a szállások akciós csomagajánlatai, a fürdő valamint a népművészet és az ahhoz kapcsolódó látnivalók, rendezvények iránt. A standon a városi kiadványból és a fürdő kiadványából az előző évihez képest hasonló mennyiség fogyott, így a standon járt érdeklődők száma is hasonló.
A kiállításon a vendégek a friss városi kiadvány mellett hozzájuthattak az új kistérségi eseménynaptárhoz is. Idén is kiemelkedett a kiadványok közül a Matyó Húsvét piros tojást formázó kiadványa, mely emiatt rendkívül vonzó volt. Sok érdeklődőt csábított a standhoz a Matyóföldi totó, melyet 400 vendég töltött ki. A kiadványok mellett idén is készült apró szóróajándék, mely ezúttal egy bankkártya tartó tok volt.
Az idei Utazás kiállításon 22 ország 500 kiállítója mutatta be kínálatát, melyet a tavalyitól némileg kevesebb számú, 50.000 látogató keresett fel.
A kiállítási részvétel a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület TDM pályázatának része volt (ÉMOP-2.3.1-2009-0009), mely az önkormányzat és a fürdő által nyújtott éves TDM hozzájárulásból valósulhatott meg.

Lázárné Csirmaz Henriett
Tourinform irodavezető

Kapcsolódó hírek