Ugrás a tartalomhoz

A közlekedési szabályok be nem tartásának eredménye

Mezőkövesd hírei

Március 2-án délután egyik menetrend szerint közlekedő autóbusz vezetője Szomolya, Széchenyi út 27. szám előtt kiépített autóbuszmegállóból történő elindulása során figyelmetlensége miatt nem észlelte a buszról korábban leszálló, majd előtte körültekintés nélkül az úttestre lépő és másik oldalára áthaladni szándékozó D. Lné szomolyai lakost.

Az autóbusz jobb oldali első részével elsodorta a hölgyet, mely következtében a gyalogos elesett, s az autóbusz jobb oldali eleje alá szorult. A közlekedésben résztvevők halmozott figyelmetlensége miatt az elütés helyétől számítva kb. 4,3 méter megtétele után a jármű jobb oldali első kereke a gyalogos mindkét lábának comb részén áthaladt. D. Lné előreláthatólag nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Az említett balesetnél kettős felelőssége van a közlekedésben résztvevőknek:
Gyalogos - „A gyalogos nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud. A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs mielőtt az úttestre lép köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja.”
Járművezető - „Az úttest szélétől vagy várakozóhelyről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének az úttesten haladó járművek, és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni.”

Figyelem! A közlekedési szabályok betartása mindenkire vonatkozik, aki a közlekedésben részt vesz akár gyalogosan, akár kerékpárral, vagy más járművel! Megfelelő odafigyeléssel, egymás iránti toleranciával megelőzhetőek az ilyen és ehhez hasonló kellemetlen balesetek!

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek