Ugrás a tartalomhoz

Tisztes helytállás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Pick Szeged 20-29 (9-12)

Kilencgólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata hazánk egyik legjobb együttesétől. A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 16. fordulójából elhalasztott összecsapás nehéz helyzet elé állította Buday Ferenc gárdáját, hiszen a télen igazolt játékosok közül senki sem léphetett pályára, így a mérkőzést Melus, Gamrat, Rossoni, Kiss és Benis csak a lelátóról követhette figyelemmel.

A „foghíjas” összeállítás ellenére Bécsiék nagyszerűen kezdték a találkozót. Kézilabdázóink zártan és rendkívül fegyelmezett védekeztek, melynek eredményeként a 9. percben 3-1-es kövesdi vezetést konstatálhattak a szurkolók. Az MKC a jó kezdés után egy kicsit megtorpant ugyan, de a vendégek továbbra sem tudták a maguk javára fordítani az eredményt. Az összecsapás 14. percében 3-3, míg négy perccel később 5-4-es hazai vezetés állt az eredményjelzőn. Skaliczki László gárdája a 21. percben vette át a vezetést és a látogatók három gólosra növelték a fórjukat a szünetig.
A második játékrész első harmadában csapatunk még tartotta a lépést nagynevű riválisával, azonban 13-15 után Morváék érezhetően fáradni kezdtek, ami elsősorban a négy nappal korábban lejátszott Balatonfüredi találkozónak volt köszönhető. A félidő felénél 20-15-re állt a mérkőzés, majd hét perccel később már nyolc gólra duzzadt a vendégek előnye, ekkor 24-16-ot mutatott az elektronikus tábla. A mérkőzés végére elfáradó MKC három perccel a lefújás előtt 10 gólos hátrányba került, de a 60 perc végén sikerült a „bűvös” tíz gólos differencián belül maradni. A látottak alapján megérdemelten győzött a tiszaparti gárda, de az MKC első 40 percben mutatott teljesítménye önbizalmat adhat a bajnokságból hátralévő hét, nagyon fontos találkozóra.

Kézilabdázóink továbbra is a 11. helyen állnak a tabellán 6 ponttal. Együttesünk az alapszakasz zárófordulójában a sereghajtó Tata csapatát látja majd vendégül hazai pályán. A találkozó március 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Pick Szeged 20-29 (9-12)
Mezőkövesd, 700 néző, játékvezetők: Bujdosó Zoltán és Tomecskó Tamás
MKC: TÓTH - Kiss, Bécsi 3, Gubó 2, SZABÓ 4, Fekete 3, Németh 1. Csere: HOLLÓ, Korsós, Rosta M., Morva 1, MOLNÁR 5 (3), Kupi 1, Kovács P, vezetőedző: Buday Ferenc
Pick Szeged: TATAI - Zubai 2, Vadkerti 4, PRODANOVIC 5, dr. Czina, Buday 1, Sulc 4. Csere: MIKLER, Tóth M. (kapusok), BAJORHEGYI 4, Lékai 2, Nagy N., BEOCANIN 4, Pribanic 2, Tóth B. 1 vezetőedző: Skaliczki László
Hetesek: 5/3 illetve 1/0
Kiállítás: 2 illetve 10 perc

Kapcsolódó hírek