Ugrás a tartalomhoz

Gólzáporos vereség (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Dunakanyar-Vác 3-4 (2-3)

Gólzáporos mérkőzésen vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata a bajnokság legutóbbi játéknapján. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 22. fordulójában nagyon fontos mérkőzés várt Véber György együttesére április 8-án.

A tabellán 27 ponttal álló labdarúgóink a 24 pontos Vác csapatát fogadták hazai környezetben. Sivákék egy héttel ezelőtt hosszú nyeretlen szériát szakítottak meg a Balmazújvárosban aratott 1-0-ás győzelemmel, de önbizalomhiányra a vendégek sem panaszkodhattak, miután a DVSC-DEAC-ot szintén 1-0-ra legyőzték. A kiesőzóna elől menekülő együttesek mérkőzőzésén a kezdősípszótól egymásnak estek a csapatok, Elekék már az első percben nagy helyzetet dolgoztak ki, de ekkor még nem rezdült meg a háló. Alig hat perccel később viszont megszületett a találkozó első gólja, amikor is Andrejcsik pontos beadását az ősszel még Mezőkövesden futballozó Palásthy továbbította 8 méterről a kapuba. Bagiék a bekapott gól után még nagyobb elánnal küzdöttek és a nagy rohanás már a 10. percben eredményre vezetett, ekkor Sivák remek beadása után Hamar bólintott a váci kapuba úgy, hogy a kapus még bele tudott ütni a labdába, de mentenie már nem sikerült. Együttesünk újabb négy perc elteltével szabadrúgáshoz jutott a váci kaputól 18 méterre. A labda mögé Hamar állt oda, aki a sorfal mellett laposan lőtte el a labdát, amely a bal alsó sarokban kötött ki, melynek köszönhetően Bogdányék megfordították az állást és átvették a vezetést. A csapatok a folytatásban is nagy iramot diktáltak és a lendületes, nyílt sisakos játék a 30. percben újabb gólt hozott, miután Hegedüs beadását Palásthy fejelte közelről a kövesdi kapuba, így Hamar után a váci támadó is duplázott az összecsapáson. Újabb nyolc perc elteltével ismét fordult a kocka. A dunapartiak szöglethez jutottak a 38. percben és Gulyás élesen belőtt labdáját Páles sodorta néhány lépésről a ketrecbe, így a vendégek újra magukhoz ragadták a vezetést.
A második félidő elején egy nagy védelmi hibát kihasználva megduplázta előnyét Híres Gábor alakulata. Az 55. percben Palásthy csapott le egy rosszul kirúgott labdára és egy igazítás után nagy erővel lőtt a jobb alsó sarokba. A korai gól érezhetően megfogta a csapatunkat, majd Irhásék néhány perc után ismét átvették az irányítást, azonban hosszú időn keresztül nem sikerült megtalálni a reteszt a váci védőfalon. A találkozó 80. percében Hamar beadása után Bogdány gurított elegáns mozdulattal a hálóba, ennek eredményeként megcsillant az esély a hátrány „eltűntetésére” a záró 10 percben. Lipuszék előtt alig egy perccel Bogdány találata után meg is nyílt a lehetőség az egyenlítésre, de Hamar lövése elkerülte a váci ketrecet. Együttesünk a hátralévő időben is maximális erőbedobással harcolt az egyenlítésért, azonban az eredmény már nem változott a lefújásig.

Labdarúgóink a vereség miatt két helyet rontottak a tabellán, így Jeremiásék jelenleg a 11. pozíciót foglalják el 27 ponttal. Véber György gárdája legközelebb a REAC vendégeként lép pályára április 13-án, pénteken. Az összecsapás 17 órakor kezdődik Rákospalotán.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry SE: Ficsór – Nagy P., Lakatos, Elek, Kerényi (Szabó Á., 46.) – Bagi, Jeremiás, Sivák (Enescu, 69.), Irhás (Bogdány, 57.) – Hamar, Lipusz vezetőedző: Véber György

Dunakanyar-Vác: Héger – Hegedűs, Páles, Andrejcsik, Albert – Rusvay (Szabados, 88.), Arany, Tányéros, Palásthy (Michel, 79.) – Aranyos (Berki, 46.), Gulyás vezetőedző: Híres Gábor
Gólok: Hamar (10. és 13.p), Bogdány (80.p), illetve Palásthy (6., 30., és 55.p), Páles (38.p)

Kapcsolódó hírek