Ugrás a tartalomhoz

Óvodások a Mezőben

Mezőkövesd hírei

Iskolánk az idén is kitárta kapuit a nagycsoportos óvodások és szüleik előtt, hogy betekinthessenek az iskolai életbe. Több programot állítottunk össze, hogy minden kisgyerek érdeklődését felkeltsük.

Mivel iskolánkban a testnevelést emelt óraszámban tartjuk, először egy váltóversenyt rendeztünk az ovisoknak – a nagy létszám miatt – a Sportcsarnokban.  A zenés bemelegítés után a gyerekek nagy lelkesedéssel szaladtak a labdával, tették a zsámolyba, csúsztak a padon, bújtak át a karikán, hogy az ő csapatuk legyen az első. Az eredményhirdetést bár fáradtan, de kipirult arccal és jókedvűen hallgatták.



A mesét kedvelő gyerekeknek a „Három kecskék” című mesét játszották el a 4. osztályos tanulók. A szép díszlet, a gyönyörű ruhák, az érdekes esemény ámulatba ejtette a kicsiket, és nagy tapssal jutalmazták a szereplőket.
Húsvét előtt kézműves foglalkozásra érkeztek a nagycsoportosok. Egy vidám tavaszi műsor megtekintése után színes tojástartót készítettek. Nagy élvezettel nyírtak, színeztek, ragasztottak. Legnagyobb örömükre csoki tojás került az általuk készített tartóba, melyet boldogan vittek haza.




Az élmény dús programok minden kisgyermek arcára mosolyt csaltak, és egy kis betekintést is nyújtottak az iskolai életbe.


Szeretettel várjuk őket szeptemberben
a Mező Ferenc Tagiskola első osztályába!

Alsós munkaközösség

Kapcsolódó hírek