Ugrás a tartalomhoz

„Családtagjaink megbecsülése erkölcsi kötelességünk” – Tállai András a nyugdíjasok támogatásáról

Mezőkövesd hírei

A nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj kapcsán tájékoztatott térségünk országgyűlési képviselője. 

A Magyar Kormány a nyugdíjasok megbecsülésének jeléül nem csak nyugdíjprémium odaítéléséről döntött tavaly, hanem idén a 13. havi nyugdíj visszavezetése is megvalósul, mondta el február 2-án Tállai András.

– A dél-borsodi és bükkaljai régióban is kiemelten fontosnak tartjuk a nyugdíjasok megbecsülését, ez erkölcsi kötelességünk. Ezért örültünk neki, hogy a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé a teljes – a baloldal által elvett – 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány idén februárban. Családunk minden tagjának, különösen idős szüleink és nagyszüleink támogatása, nemcsak saját, személyes felelősségünk és feladatunk, hanem kormányzati szinten is kiemelt jelentőségű ügy – emelte ki Tállai András. – Felháborítónak tartom, hogy a baloldal vezetői számtalan alkalommal támadták a 13. havi nyugdíj visszaadását, mely szó szerint az idős generáció arculcsapása. Tisztán látszik, hogy a baloldal újra eltörölné a 13. havi nyugdíjat, és biztos vagyok benne, hogy ezt képviseli a helyi jelöltjük, aki ugyanúgy Gyurcsány Ferenc embere, mint Márki-Zay Péter – zárta gondolatait az országgyűlési képviselő.

Tállai András hangsúlyozta, örömmel tölti el, hogy a 7. számú választókerület 54 településének mintegy 74 ezer lakosát immár 24 éve képviseli. A fogadóórákon sokan megkeresik, fiatalok és idősek egyaránt, akik megerősítik abban, hogy az emberek valóban érzik a Magyar Kormány családpolitikájának és gazdasági törekvéseinek pozitív hatásait. (Fotó: kormany.hu)  

Kapcsolódó hírek