Ugrás a tartalomhoz

Horgászverseny a víztározón (Videóval)

Mezőkövesd hírei

Horgászversenyt rendeztek a mezőkövesdi Hoór-völgye Víztározón. Az eseményt a Matyó Húsvét keretében rendezték meg április 8-án. A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is gyermek, valamint ifjúsági és felnőtt kategóriában rendezték meg a nagyszabású eseményt.


A két kategóriában összesen 42 induló vett részt. A verseny szabályai nem változtak az elmúlt évekhez képest, a résztvevőknek négy óra állt a rendelkezésükre, így 8 órától 12 óráig horgászhattak.
„A szabályzat értelmében mindenki egy bottal és egy horoggal horgászhatott, viszont a csalit és az etetőanyagot szabadon lehetett választani. Sajnos az időjárás nem kedvezett a számunkra, mert a szombati naphoz képest, több mint 10 fokot visszaesett  a hőmérséklet, emiatt nagyon gyenge fogási eredmények születtek. A horgászok szombaton 60 pontyot fogtak a tavon, míg a verseny napján mindössze három ponty akadt a versenyzők horgára.” – emelte ki Kertész Gyula, a Hoórvölgye Horgász Egyesület elnöke.

Ami az eredményeket illeti, a gyerekek között a miskolci Német Bálint végzett az első helyen 3,9 kg-os teljesítménnyel. A szintén miskolci Monoki Benjámin szerezte meg a 2. helyet a mezőkövesdi Kriston Márk előtt. A verseny 4. helyezettje a szintén mezőkövesdi Juhász Levente lett, míg az 5. helyen Nagy Ádám végzett Cserépfaluból. A felnőtt kategóriában a bogácsi Ittes Csaba szerezte meg az első helyet 3,77 kg-mal, aki az egyaránt mezőkövesdi Bíró Zoltánt és Tóth Pintér Archibaldot megelőzve nyerte meg a horgászversenyt. „A legjobban szereplő versenyzők értékes díjakat, többek között horgászbotokat és orsókat kaptak az ünnepélyes eredményhirdetésen. A gyerekeknél ügyeltünk arra, hogy mindenki kapjon egy kis ajándékot.” – hangsúlyozta Kertész Gyula elnök.
A következő megmérettetést  április végén rendezik meg a Hoór-völgye Víztározón, amikor is egy csónakos harcsaversenyt szerveznek két fős csapatok részére. Ezt követően megrendezik a Molnár László Kupát május 5-én, míg a Mozgáskorlátozottak Horgászversenyét május 26-án fogják lebonyolítani a víztározón.


A Húsvéti gyermek, ifjúsági és felnőtt horgászverseny végeredménye:

Gyermek kategória:
1. hely: Német Bálint (Miskolc) 3, 9 kg
2. hely: Monoki Benjámin (Miskolc) 1, 88 kg
3. hely: Kriston Márk (Mezőkövesd)  1, 36 kg
4. hely: Juhász Levente (Mezőkövesd) 0, 44 kg
5. hely: Nagy Ádám (Cserépfalu) 0, 34 kg

Felnőtt kategória:
1. hely: Ittes Csaba (Bogács) 3, 77 kg
2. hely: Bíró Zoltán (Mezőkövesd) 3,14 kg
3. hely: Tóth Pintér Archibald (Mezőkövesd) 1, 61 kg

Kapcsolódó hírek