Ugrás a tartalomhoz

Egy pont Rákospalotán (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

REAC – Mezőkövesd Zsóry SE 1-1 (0-1)

Ellentétes félidőket követően pontosztozkodással ért véget városunk felnőtt labdarúgócsapatának a hétvégén megrendezett bajnoki mérkőzése.

A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 23. fordulójában az együttesünkhöz hasonlóan 27 pontos fővárosi gárda vendégeként léptek pályára Sivákék április 13-án. A találkozó első félidejében egyértelműen csapatunk akarata érvényesült. Labdarúgóink az első öt percben két nagy helyzetet is kidolgoztak, de a hazaiak mindkét kövesdi lehetőséget megúszták kapott gól nélkül. Csapatunk két nagy helyzete után a fővárosiak előtt adódott egy óriási esély a gólszerzésre, de Ficsór megmentette a kaput a góltól, míg a kipattanó után célt tévesztettek a vendéglátók. A veszélyes hazai lehetőség után újra kövesdi próbálkozásokat láthattak a mérkőzésre kilátogató szurkolók. Hamar rövid időn belül kétszer is helyzetbe került, de az első lövése a kapufán csatttant, míg nem sokkal később lesről talált a hazai kapuba, ezért a játékvezető érvénytelenítette a gólt. Alig egy perccel később Sivák lőtte középre a labdát a 11-es pont magasságából és a középen remek ütemben érkező Jeremiás higgadtan értékesítette a helyzetet a 25. percben. Labdarúgóink a gól után is lendületben maradtak és többször növelhették volna az előnyt, de Lipuszék a legnagyobb helyzeteket sem tudták gólra váltani, így csapatunk minimális előnnyel vonulhatott a pihenőre.
A második játékrész első 10 percében is Elekék játszottak jobban, ezt követően viszont átvette az irányítást Mátyus János gárdája. Pontosan egy órányi játék után egy védelmi hibát kihasználva Böőr szerzett labdát a felezővonalnál és az egész mérkőzésen jó teljesítményt nyújtó középpályás góllal fejezte be az akciót. Csapatunk a bekapott találat után enerváltan és erőtlenül futballozott, ellenben a fővárosiak belelkesedtek és Ficsórnak kétszer is nagyot kellett nyújtóznia az újabb gól elkerülésének érdekében. Véber György cserékkel igyekezett frisssíteni a csapatunkat, de a pályára lépők nem tudtak lendíteni a játékon, így döntetlennel zárult a 90 perc. Csapatunk az első félidőben nyújtott játéka és a kidolgozott helyzetek alapján győzelmet szalasztott el a fővárosi mérkőzésen.
Labdarúgóink a döntetlennel egy pontot szereztek, így továbbra is a 11. helyen állnak a tabellán 28 ponttal.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

REAC – Mezőkövesd Zsóry SE 1-1 (0-1)
Rákospalota, 200 néző, játékvezető: Varga L. (Kelemen A., Varga G.)

REAC: Vajda – Sós, Tóvizi, Dinka (Belényesi, 75.), Olay (Illés, 46.) – Böőr, Menyhárt, Gulyás, Tóth P. (Tóth A., 84.), Kiss – Göntér, vezetőedző: Mátyus János

Mezőkövesd Zsóry SE: Ficsór – Nagy P., Lakatos, Elek, Sivák – Bagi, Jeremiás (Kákonyi, 68.), Enescu (Irhás, 64.), Bogdány – Hamar, Lipusz, vezetőedző: Véber György
gólok: Böőr (60. p), illetve Jeremiás (25. p)

Kapcsolódó hírek