Ugrás a tartalomhoz

Hálaadó Istentisztelet az új református templomban

Mezőkövesd hírei

Hálaadó Istentiszteletet tartottak a megépült mezőkövesdi református templomért március 26-án.

Az eseményen Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdette az igét, aki az otthon és a templom kapcsolatáról osztotta meg gondolatait, hogyan válhat Isten háza otthonná.

Az igehirdetést követően Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke mondott köszöntőt, aki kiemelte, hogy ha az összes épületet a Teremtő dicsőségére és az ember javára építjük, akkor egyúttal Isten országa épül.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár arról beszélt az eseményen, hogy még Nyugat-Európában lebontják az Isten házát, vagy épp szórakozóhelyek, mecsetek jönnek létre benne, addig Magyarország egy templomépítő ország. Kiemelte, hogy az elmúlt években 200 új templom épült, 3000 pedig megújult a Kárpát-medencében a Kormány támogatásából. Emellett hazánk püspöki központjainak a gimnáziumai, felsőoktatási intézményei is megújultak, bővültek.

- Nagyon fontos a templomépítés, de a legfontosabb, hogy az egyház elérjen az emberekhez, és megtöltsék élettel a templomot és találkozhassanak Istennel – emelte ki Tállai András, térségünk országgyűlési képviselője.

A program zárásként Gordosné Balogh Eszter és férje, Gordos Attila esperes, a mezőkövesdi református egyházközség lelkipásztorai osztották meg gondolataikat. Elmondták, hogy a mintegy ötszáz millió forint támogatásból megépült, megújuló energiákkal működő, 240 fő befogadására alkalmas templom mellett háromszobás lelkészlakás, tanácskozó terem, iroda, konyha és vizes blokk is található.

Az ünnepi istentiszteleten az egyházközség tagjainak műsorát is megtekinthették a jelenlévők.

Kapcsolódó hírek