Ugrás a tartalomhoz

Tárlat az egykori iskolában

Mezőkövesd hírei

„Üzenet egykori iskolámba” címmel nyílt kiállítása Szlovák Sándornénak a mezőkövesdi gimnáziumban április 1-jén délelőtt.

Az intézmény egykori matematikatanára, Rózsika néni 2004 óta foglalkozik a fotózással, azóta számos könyvben jelentek meg fényképei, pályázatokon ismerik el munkáit, illetve számos kiállítása nyílt már például Egerben, Miskolcon és Mezőkövesden is.

A díszteremben berendezett tárlaton a táj- és természetfotók mellett neves épületeket, embereket megörökítő képek is helyet kaptak.

A kiállítás megnyitóján Rigó Attiláné igazgatóhelyettes köszöntötte a megjelent vendégeket, az eseményen résztvevő gimnazistákat.

A bevezető gondolatok után Erdei Ferenc rajztanár méltatta és nyitotta meg Szlovák Sándorné tárlatát, melyben kiemelte, hogy a kiállított fotókon is látszik, hogy Rózsika néni milyen gondossággal, precizitással alkot, az eltelt évek alatt a fotózás minden szakmai titkát elsajátította és alkalmazza.  

A megnyitón Szlovák Sándorné megköszönte vendégeknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték az egykori iskolájában megrendezett tárlatot, valamint sok sikert kívánt azoknak a diákoknak, akik a mai napon megtartott házi matematikaversenyen részt vesznek. A megmérettetés feladatait évek óta Rózsika néni állítja össze.

Az eseményt Sándor Dalma tanárnő által felkészített diákok verses, zenés, énekes műsora színesítette.

Kapcsolódó hírek