Ugrás a tartalomhoz

Nyaraljon Mezőkövesden!

Mezőkövesd hírei

Impozáns környezet, számos kulturális és szórakozási lehetőség!
Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, matyó kultúra, vonzó és pihentető városi környezet

Látogasson el Mezőkövesdre,
és élvezze a megújult, vonzó kistelepülés hangulatát!

Játsszon velünk!

Válaszolja meg az alábbi kérdéseket és a helyes válaszok betűjelét a kérdések sorrendjében küldje el a zsanett.molnar@kovesdimedia.com-ra és másodmagával töltsön el egy kellemes hétvégét Mezőkövesden!


Játsszon és nyerjen!

1) Kit hívtak Százrózsás íróasszonynak?
a) Gari Takács Margit
b) Kisjankó Bori
c) Kertész Istvánné


2.) Mikor ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő?
a) 2010-ben
b)1990-ben
c) még nincs 70 éves

3. Mely három település alkotja Matyóföldet?
a) Mezőkövesd, Szentistván, Tard
b) Mezőkövesd, Tard, Mezőkeresztes
c) Mezőkövesd, Szentistván, Szomolya


4. Melyik múzeum található Mezőkövesden?
a) Néprajzi Múzeum
b) Matyó Múzeum
c) Herman Ottó Múzeum

5. Ki adományozott városi rangot Mezőkövesdnek?
a) Mátyás király
b) II. Ulászló
c) II. Lajos


Impozáns környezet, számos kulturális és szórakozási lehetőség!


A majd 17 ezer fős Mezőkövesd Budapesttől 130 km-re a Bükk-hegység déli lábánál terül el. Mind közúton (M3 autópálya), mind vasúton egyszerűen elérhető, és a település a kistérség gazdasági, kereskedelmi, kulturális és turisztikai központja. Centrális fekvésének köszönhetően könnyen megközelíthető innen több nemzeti park, történelmi emlékhely és világörökségi helyszín.
Mezőkövesd az a település, ahol mindig történik valami. A matyó kultúrájáról, és gyógyvízéről is híres kisváros vezetése az elmúlt években és most is azon dolgozik, hogy a település gazdagodjon, turizmusa fejlődjön, és a kultúra területén is meghatározó, vonzó eseményekkel várják az érdeklődőket.
Nemrég újult meg számos épület, köztük a Közösségi Ház, a Városi Galéria, a Szent László tér, de új külsőt és funkciót kapott a Kavicsos-tavi Szabadidőpark, megépült az új Piaccsarnok, valamint számos élmény- és wellnessrészleggel, elemekkel bővült a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő.

Matyó emlékek
A világhírű matyó örökség nemcsak nemzeti örökségünk, de a szellemi világörökségi cím várományosa is. A város központjában a matyó népéletbe nyújt bepillantást a több, mint fél évszázados Matyó Múzeum. A „Hadas”, skanzen jellegű városrész népi műemlékházaiban iparművészek tevékenykednek. Bepillantást nyerhetünk többek közt a bútorfestés, mézeskalács készítés, szövés, fazekasság fortélyaiba. Itt található a legismertebb matyó mintatervező, Kisjankó Bori Emlékháza is, közelében pedig az Európa-hírű a Mezőgazdasági Gépmúzeum.

Új szabadidőpark
A városi nagyrendezvények minden bizonnyal kedvelt helyszíne lesz 2012-ben is a nemrég megújult Kavicsos-tó Szabadidőpark. A hatalmas játszóteret hamar birtokba vették a kisgyermekes családok, a gyönyörűen kivilágított park pedig a fiatalok és idősek számára is kedvelt sétálóhely.

Színes rendezvény kavalkád
Tavasztól őszig számos rendezvény növeli a város vonzerejét. Az egyik legnagyobb esemény a Matyó Húsvét, ahol folklórprogramok és kézműves vásár várja az érdeklődőket. Június utolsó hétvégéjén a Város Napja - Matyó Expó és Fesztivál, Fúvószenekarok és Mazsorett Csoportok Fesztiválja keretin belül gazdag programkínálattal ünneplik meg a Város Napját. Júliusban a Zsóry-Fesztivál programjain szórakozhatnak a Zsóry üdülőterület vendégei. A színpompás matyó viselet és számos fellépő csoport produkciója vonzza az érdeklődőket augusztus elején a Matyóföldi Folklórfesztivál eseményeire. Szeptember első hétvégéjén látványos felvonulás nyitja meg minden évben az Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozót.

Érezze jól magát Matyóföld fővárosában!


Látogasson el Mezőkövesdre,
és élvezze a megújult, vonzó kistelepülés hangulatát!


Kapcsolódó hírek