Ugrás a tartalomhoz

Jótékonysági bál (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mentő-Rendőr-Tűzoltó jótékonysági bált rendezett a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, a  városi mentőállomás és a Mezőkövesdi tűzoltóság. A közösen megszervezett eseményen mintegy kétszázan vettek részt a Millenium Étteremben április 14-én.

A nagyszabású jótékonysági estet második alkalommal rendezték meg. A három szervezet tagjai sokszor dolgoznak együtt a baleseteknél, valamint egyéb katasztrófa helyzetek esetén, éppen ezért a bál egyik célja, hogy a szervezetek tagjai a munka kapcsolat mellett kötetlen, baráti hangulatú rendezvényen is találkozhassanak és még szorosabb kapcsolatot építsenek ki. Az elmúlt év sikerein felbuzdulva idén újra megszervezték az eseményt. „Azok, akik tavaly is részt vettek a bálon, nagyon pozitívan ítélték meg a rendezvényt, így már akkor eldöntöttük, hogy idén is megszervezzük. Egy évvel ezelőtt a Városi Rendelőintézet digitális röntgenarchiváló készülékének beszerzésére gyűjtöttük a pénzt, melyre több mint 500 000 forintot sikerült szerezni. A készülék megvásárlásához szükséges összeg fennmaradó részét a Mezőkövesdi Önkormányzat biztosította. Idén is hasonló célra gyűjtünk, miután a bál összes bevételét a Rendelőintézet műszereinek karbantartására, korszerűsítésére és beszerzésére fogjuk felajánlani.” – emelte ki Gyenes László, a Mezőkövesdi Mentőállomás vezetője.
A jótékonysági bál nyitóünnepségén elsőként Gyenes László köszöntötte a jelenlévőket. A szervezet vezetője egyebek mellett kiemelte az esemény jelentőségét, valamint azt a példás összefogást, amely nélkül nem lehetne sikeres a bál. Gyenes László után Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára nyitotta meg a jótékonysági estet. „Azt gondolom, hogy a mai alkalom egy különleges esemény, hiszen ritkán fordul elő, hogy a három szervezet közösen összefogjon egy nemes cél érdekében. Azt kívánom, hogy érezzék nagyon jól magukat ma este és jövőre legyen erejük újra megrendezni ezt a nagyszabású, nemes célt szolgáló eseményt.” – mondta Tállai András államtitkár.
A megnyitó zárásaként dr. Tóth József, a mezőkövesdi Városi Önkormányzat Rendelőintézetének igazgatója mondott köszönetet a bál szervezőinek és résztvevőinek a felajánlásért, amely akárcsak egy esztendővel ezelőtt, idén is nagyon komoly segítséget jelent az egészségügyi intézménynek.
A bál résztvevői a belépő mellett támogatói jegyeket vásárolhattak, emellett a vállalkozókedvű résztvevők belépő ellenében pókeren és ruletten a szerencséjüket is próbára tehették, továbbá egy jósnő is várta a jelenlévőket. A meghívottak a belépőkből, a támogatói jegyekből, valamint a tombolaszelvényekből befolyó pénzzel szintén a Mezőkövesdi Rendelőintézetnek nyújtottak segítséget. A jótékonysági bálon a Hangulat zenekar húzta a talpalávalót.

Kapcsolódó hírek