Ugrás a tartalomhoz

Tavaszvárás: zenével, tánccal és énekkel

Mezőkövesd hírei

Komoly- és könnyűzenei művek, filmzenék csendültek fel a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola tavaszi jótékonysági hangversenyén május 13-án.

A gála elején Mozerné Horga Stefánia intézményvezető köszöntötte a vendégeket, majd Tállai András, térségünk országgyűlési képviselője mondott beszédet, amelyben elmondta, hogy a Művészeti Iskola immár a 60. tanévét kezdi majd el szeptemberben. Hozzátette, hogy az iskola növendékei és tanárai fontos szereplői a város kulturális életének, valamint hangsúlyozta, hogy az intézményben dolgozó pedagógusok kiemelkedő munkáját tükrözi, hogy évek óta rangos elismeréseket szereznek a különböző versenyeken az iskola diákjai. Kiemelte, hogy nagy örömmel tölti el, hogy elindult az új iskolai épület projektje, amely lehetőséget teremt ahhoz, hogy Mezőkövesd és a környék tehetséges gyermekei a legjobb körülmények között sajátíthassák el a zene, a tánc és képzőművészet alapjait.

A Közösségi Házban megtartott eseményen az intézmény minden tagozata bemutatkozott, így az ének, a zene és a tánc is szerepelt a repertoárban.

Egyebek mellett hallhatta a közönség Ács Gyula Tengerpart című művét, de Mozart, Bach, Novotny, Gryllus, Fornsete művek is felcsendültek. Emellett népzenei, illetve reneszánsz dallamokkal is kedveskedtek a nézőknek.

Mindemellett az intézmény képzőművészeti növendékeinek munkáit is megtekinthették az érdeklődők az aulában.

Az est bevétele az iskola „Autóvill a Mezőkövesdi Zenei és Művészeti Képzésért Alapítvány” támogatta.

Kapcsolódó hírek