Ugrás a tartalomhoz

Üléseztek a városatyák

Mezőkövesd hírei

Tállai Andrást a választáson elért győzelme, illetve államtitkári kinevezése alkalmából köszöntötte a városvezetés a május 30-ai képviselő-testületi ülésen. A városatyák az önkormányzat elmúlt évi zárszámadását, beszámolókat, közbeszerzési eljárások eredményeit is elfogadták az ülésen.

Az ülés elején Tállai Andásnak, térségünk hetedjére megválasztott országgyűlési képviselőjének választási győzelméhez, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettesi, parlamenti államtitkári kinevezéhez gratulált a képviselő-testület nevében dr. Fekete Zoltán polgármester.

„Büszkeség és megtiszteltetés számomra, hogy mintegy 24 éve lehetek Mezőkövesd és a térség országgyűlési képviselője. Ötödik alkalommal neveztek ki az államtitkárrá, így egyike vagyok azon öt képviselőnek, akik munkájukkal részt vettek mind az öt Orbán-kormánynak – mondta el Tállai András, aki megköszönte a mezőkövesdiek, a térségben élők bizalmát, kiemelte, hogy továbbra is lelkiismeretesen, aktívan végzi a térségben élő emberek képviseletét.

Az ünnepélyes pillanatok után a polgármester tájékoztatójában beszámolt a városban zajló beruházások állásáról.

A testület egyhangúlag fogadta el két önkormányzati intézmény − a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. és a Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft. − 2021. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját.

A városatyák egyhangúlag támogatták a 2022/2023-as nevelési évben indítandó óvodai csoportok számáról szóló előterjesztést is, amely értelmében szeptembertől a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ óvodáiban összesen 20 csoportot indít.

A testület szavazott a Művészeti Iskola eszközbeszerzése tárgyú közbeszerzési eljárások eredményéről is.

Mindezen túl 12 igen szavazattal fogadták el az önkormányzat 2021. évi zárszámadását, a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal elmúlt évben végzett munkájáról szóló beszámolót, valamint a Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítását is. A képviselők emellett önkormányzati ingatlanok hasznosításáról is döntöttek. 

Kapcsolódó hírek