Ugrás a tartalomhoz

Elismerés

Mezőkövesd hírei

Lázárné Hoffmann Erika Emese a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mezőkövesdi Tagintézményének oligofrén-pszichopedagógia-logopédia szakos tanára 2022. 06.10-én Miskolcon vette át kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként a Miniszter Elismerő Oklevelét és nyugdíjba vonulása alkalmából a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

Az elismeréseket dr. László István a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója és Veres Pál Miskolc város polgármestere adta át.

1982-től dolgozik gyógypedagógusként, kezdetben eltérő tantervű osztályokban tanított Mezőkövesden és Szomolyán, ahol kiemelt figyelmet fordított a sajátos nevelési igényű gyermekekre és a tanulási nehézséggel küzdő tanulókra.

2002-ben a több nevet is megért mezőkövesdi pedagógiai szakszolgálathoz került, ahol Mezőkövesd és a járás több településén is nagyon sokat tett a logopédiai ellátás kialakításáért. Intézményünkben nemcsak a logopédiai feladatokat látta el, hanem a szakértői bizottsági tevékenységet is.

Rendszeresen vett részt különböző képzéseken, tanfolyamokon, 2011-ben pedagógus szakvizsgát tett, majd a pedagógus életpálya bevezetésével az elsők között szerzett mestertanári fokozatot, s éveken keresztül pontosan és lelkiismeretesen végezte a pedagógusminősítés és a tanfelügyeleti ellátás nem egyszer fáradságos munkáját.

A megyei logopédiai munkaközösséget öt éven keresztül szakmailag felkészülten és igényesen vezette.

Rendszeresen vett részt a pályázatok írásában, lebonyolításában, elszámolásában is, amit szintén nagy odaadással, precizitással végzett. Ebben a pozitív szemlélete és kiváló szervező képessége is segítette.

Gyakran fogadta, mentorként segítette, támogatta azokat a fiatal hallgatókat és kollégákat, akik szintén a gyógypedagógusi elhivatást választották. 

Lelkiismeretes munkájával sok óvodást és iskolást tanított meg a hangok tiszta ejtésére a szép beszédre. A hangképzési, -beszéd és nyelvfejlődési zavar kezelését nagy szakmai felkészültséggel látta el. Munkáját hivatástudat, gyermek-és szakmaszeretet, következetesség, igényesség jellemezte. Empatikus készségének, toleranciájának köszönhetően nemcsak a gyermekek és tanulók körében, de a pedagógusok között is nagy tiszteletnek örvendett.

Örkényi György
tagintézmény-igazgató

 

 

Kapcsolódó hírek