Ugrás a tartalomhoz

Elismerés 80. születésnapra

Mezőkövesd hírei

Pro Universitate Érdemrendet kapott a mezőkövesdi származású, dr. Papp Zoltán, a korábbi I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egykori igazgatója 80. születésnapja alkalmából.

A kerek születésnap alkalmából szervezett rendezvényen az elismerést dr. Merkely Béla rektortól vette át dr. Papp Zoltán.

Az eseményen többen is köszöntötték a 80. születésnapját ünneplő orvost, valamint bemutatták dr. Papp Zoltán életútját is. Az ünnepségen elhangzott például, hogy a világon elsők között ismerte fel a magzatvíz hasznosíthatóságát a magzat genetikai betegségeinek kimutatására. Nevéhez fűződik egyebek mellett a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság megalapítása, a várandósság alatti genetikai vizsgálatok és ultrahangszűrések rendszerének kidolgozása is. Olyan új tudományágak születését alapozta meg, mint a magzati dysmorfológia és szindromatológia, a feto- és embriópatológia.

A rendezvényen a dr. Papp Zoltán által alapított Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika egy, az ünnepeltről készült portrét adományozott a Semmelweis Egyetemnek.

(Forrás és fotó: Semmelweis Egyetem)

Kapcsolódó hírek