Ugrás a tartalomhoz

Nehéz helyzetben az MKC (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Orosháza FKSE Alexandra 22-23 (8-11)

Egy gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt kézilabdacsapata a bajnokságban. A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga alsóházi rájátszásának első fordulójában nehéz mérkőzs várt Buday Ferenc együttesére április 21-én.

Korsósék 2 ponttal indultak neki a bajnokság hajrájának, míg a bennmaradó pozicíót elfoglaló viharsarki gárda 3 ponttal vághatott neki a hátralévő hat mérkőzésnek, így együttesünk nagyon fontos találkozón fogadta Kekezovicsékat. Az összecsapás jól kezdődött csapatunk számára, mivel az első két gólt kövesdi játékosok jegyezték, viszont ezt követően Freyék 3-2-re megfordították az állást. A nagy tét rányomta a bélyegét a találkozóra, mindkét oldalon sok hiba tarkította a játékot, a csapatok idegesen játszottak és a támadások sokszor eredménytelenül zárultak. A mérkőzés 11. percében 5-4-re vezettek a látogatók, majd ezt követően közel 17 perc alatt mindösssze két mezőkövesdi gól született. Az Orosháza ebben a periódusban rendkívül fegyelmezetten és határozottan védekezett, melyre Feketééknek a hazai időkérés ellenére sem sikerült megtalálniuk az ellenszert. A hosszú gólinséges időszak ellenére nem nőtt jelentősen a különbség a csaaptok között, miután az MKC védekezése is hatékonyan működött, így négy perccel a félidő vége előtt 10-6-ra vezettek a vendégek. A játékrész hajráját 2-1-re megnyerték Bécsiék, de ezzel együtt is három gólos előnnyel vonulhattak pihenőre az orosházi játékosok.

A játék képe fordulás után sem változott. A látogatók továbbra is nagy gondot fordítottak a védekezésre és az MKC csak elvétve tudta átjátszani az orosházi falat, így a 10. mezőkövesdi találatra egészen a 38. percig kellett várni. A mérkőzés 41. percében 15-11-re vezettek Baldáék, viszont ezután kézilabdázóink stratégiát váltottak védekezésben és Frey, valamint Mazics külön őrzöt kapott. Az MKC védekezése nem ízlett Páléknak és ez az eredményben is visszatükröződött, ugyanis kézilabdázóink szép lassan megkezdték a felzárkózást. A 48. percben 19-16, míg négy perccel később már 20-18 állt az eredményjelzőn, ennek köszönhetően kézilabdázóink előtt megcsillant a remény a mérkőzés megfordítására. A nagy lendülettel játszó Rossoniék akár egy gólra is lefaraghatták volna a hátrányukat, azonban nem tudtak élni az eséllyel, ellenben Baldáék a legfontosabb pillanatokban mindig gólt tudtak szerezni, emiatt kézilabdázóinknak nem sikerült befogniuk a sárga-zöldeket. A találkozó hajrája 23-19-es orosházi előnynél kezdődött. A záró percekben már nem született újabb vendég találat, de az MKC minden igyekezete ellenére egy gólnyi különbség megmaradt a két csapat között a lefújásig. Kézilabdázóink a vereség miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültek a bennmaradásért folytatott versenyfutásban. Az alsóház másik összecsapásán a Pécs együttese 34-30-ra győzött Tatán, így a csoportot a baranyaiak vezetik 6 ponttal, az 5 egységgel álló Orosháza, a 2 pontos MKC és az 1 ponttal álló Tata előtt.
Feketéék legközelebb Pécsre látogatnak április 26-án, csütörtökön. A találkozó 18 órakor kezdődik Baranya megyeszékhelyén.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE-Alexandra 22–23 (8–11)
Mezőkövesd, 600 néző, vezette: Dobrovits, dr. Tájok
MKC: TÓTH - Benis 1, Bécsi 1, Rossoni 3, Kis Á. 1, Fekete 4, Németh 3 (1). Csere: Melus (k), Szabó, Korsós, Rosta, Gubó, Morva 2, Gamrát, MOLNÁR 4, LEZÁK 3, vezetőedző: Buday Ferenc
Orosháza: HERJECZKI – BALDA 2, FREY 4, Pál 3, Dukic 2, MAZIC 2, Kekezovic 4. Csere: Pajkó (kapus) – BALI 3, BERTA, Ambrus 1, Benmiloud 2, Kovács A., Gazsó, Raffai, Maric, vezetőedző: Füzesi Ferenc
Kiállítás: 2 ill. 10 perc
Kizárva: Benmiloud (ellenfél veszélyeztetése)
Hetesek: 3/1 ill. 3/2

Kapcsolódó hírek