Ugrás a tartalomhoz

Föld napi rendezvény (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Bábelőadást, játékos vetélkedőt szerveztek a gyerekeknek április 20-án a Közösségi Házban. A Föld Napja alkalmából megrendezett programon óvodások és iskolások vettek részt.

Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én mozgalmat indított a Föld védelmében, és megalapította a Föld Napja Hálózatot. Már mozgalmának megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, ma pedig szinte az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett mozgalom, s azóta már világszerte április 22-én ünneplik a Föld Napját.
Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. e jeles alkalom tiszteletére változatos programot szervezett a gyerekeknek. A rendezvényen elsőként a Tekergő Bábszínház "Brekegi Barnabás és a nagyszemétkupac" című meséje révén egy tanulságos történetnek lehettek részesei a kicsik. A történet központi témája a Föld Napjához kapcsolódóan a természetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés volt.
Az előadás után a gyerekek természetvédelemmel kapcsolatos játékos vetélkedőn, kézműves-foglalkozáson vehettek részt, ahol például füvet ültettek egy kis pohárba, amelyet haza is vihettek.

Kapcsolódó hírek