Ugrás a tartalomhoz

Rigó Attiláné: a Szent László gimnázium új vezetője

Mezőkövesd hírei

Július 2-ától Rigó Attilánét nevezték ki a Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum új igazgatójának.

Rigó Attiláné 1995-ben került a gimnáziumban magyar nyelv és irodalom szakos tanárként, és azóta is az iskolában tanít. 26 éven keresztül volt osztályfőnök, 14 évig ellátta a humán-művészeti munkaközösség vezetői feladatait, majd a szervezésért felelős igazgatóhelyettesi pozíciót töltötte be.

Az idén pedig beadta igazgatói pályázatát. Rigó Attiláné kiemelte, hogy kollégái, vezetőtársai megerősítették abban, hogy alkalmas erre a feladatkörre. A pályázata is kedvező elbírálást kapott, így 2022. július 2-tól ő látja el a Szent László gimnázium igazgatói teendőit.

− Amikor írtam a pályázatot, visszaidéztem az iskola első igazgatója, Bayer Róbert által vallott alapelveket, illetve Nagy István, nyugalmazott igazgató, a szakképzést elindító vezető elképzeléseit. Mindenképpen kell, hogy tiszteljük a múltat, adózzunk az Alma Maternek, de elengedhetetlen a fejlődés, szükség van a folyamatos megújulásra, illetve a külső környezet elvárásaira is reagálnunk kell − mondta el az iskola jövőjéről Rigó Attiláné, aki hozzátette, hogy ennek az útnak a következő lépéseként oktatási szakasszisztensi osztályt indítanak a technikumi képzés keretében az intézményben. Jelenleg azon dolgoznak, hogy ez az új lehetőség zökkenőmentesen elinduljon.

Az intézményben az igazgató mellett további személyi változások történtek. A korábbi vezető, Juhász Jánosné a jövőben szervezési igazgatóhelyettes, míg a gyakorlati oktatásért felelős igazgatóhelyettes Lukács Gabriella lesz.

A szakmai képzésért felelős igazgatóhelyettes, az intézményben negyven éve tanító Tállai Andrásné nyugállományba vonul, az ő feladatát Nagyné Szalmási Ildikó veszi át a jövőben.

Kapcsolódó hírek