Ugrás a tartalomhoz

Átadásra került a Fekete Cseresznye Szolgáltató Központ Szomolyán

Mezőkövesd hírei

Befejeződött az önkormányzati tulajdonban lévő, a Polgármesteri Hivatal mellett álló épület felújítása Szomolyán, amely az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér funkció ellátását szolgálja a jövőben a településen.

Az április 26-án 10 órától rendezett átadó ünnepségen az épületet ünnepélyesen Fekete Cseresznye Szolgáltató Központ névre keresztelték.
A beruházás keretében egy olyan épület készült el a kivitelezés megkezdését, 2011. május 19-ét követő közel egy évben, amely hármas funkciót kínál elsősorban a helybelieknek, de akár a Szomolyára látogatóknak is: egyrészt könyvtárként, információs központként, másrészt a civil szervezetek otthonaként, közösségi térként szolgálja majd a települést. Harmadrészt pedig helyi vállalkozások, elsősorban szolgáltatók számára teremt lehetőséget arra, hogy az önkormányzattól bérbevett helyiségekben végezhessék tevékenységüket.
A funkciókat tekintve – többek között - könyvtár- és olvasóterem, internetelérést és egyéb informatikai szolgáltatásokat nyújtó számítógépes terem, a helyi civil szervezetek igényeit kiszolgáló próbaterem, továbbá bérelhető irodahelyiségek és egy, a helyi termelők által termelt vagy készített termékek árusítására és bemutatására bolthelyiség került kialakításra a teljes körűen felújított, a kor elvárásainak megfelelő épületben. A református gyülekezettel kötött megállapodás alapján a hívők részére, istentiszteletek és egyéb alkalmak megtartására is rendelkezésre áll majd egy helyiség.
Továbbá teakonyha, mosdó, pelenkázó és egyéb kiszolgálóhelyiségek állnak az ide látogatók és az itt dolgozók rendelkezésére.
Az átadó ünnepségen Guczi István polgármester úr felidézte a szolgáltató központ megvalósításához vezető utat, illetve köszönetet mondott a kivitelezést és a pályázat menedzselését végző vállalkozónak. A polgármester úr elmondta, hogy a település életében ez a legnagyobb összeg, amelyet uniós pályázaton elnyertek, ugyanakkor maga az épület központi szerepet fog játszani a település életében, hiszen teret ad a közművelődési feladatok ellátásának, a település civil szervezeteinek és több helyi vállalkozónak is. A rendezvény keretében az épület megkapta a Fekete Cseresznye Szolgáltató Központ elnevezést, utalva a település hírnevét adó fekete, ízletes, zamatos és ropogós cseresznyére.
Ezt követően a kivitelezést végző vállalkozás ügyvezetője, Puskás Géza és a pályázatot elkészítő és az elszámolást segítő Föderáció Kft. ügyvezetője, Murvai-Kiss Krisztián osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.
Az átadó ünnepség zárásaként a vendégek megtekinthették az épületet, amely hamarosan megkezdi működését és beköltözhetnek a civil szervezetek és a szolgáltatók is.
Szomolya Község Önkormányzata az IKSZT kialakítására és működtetésére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretein belül nyerte el a pályázati támogatást 52.341.888 Ft értékben. A projekt záró dátuma 2012. április 30. volt.

Kapcsolódó hírek