Ugrás a tartalomhoz

A kilencvenedik

Mezőkövesd hírei

Bán János július 16-án töltötte be a 90. életévét. Ez alkalomból az Önkormányzat nevében dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte.

Bán János 1932-ben született, négyen voltak testvérek. Kisgyermekként, ötéves korában elvesztette szeretett édesapját, ezért egyedüli fiúgyermekként hamar belecsöppent a munka világába. 42 éven keresztül, egészen nyugdíjazásáig dolgozott a mezőkövesdi tejüzemben, majd a sajtüzemben.


1962-ben nősült fel és feleségével 52 évet töltöttek el együtt boldog házasságban. János bácsinak egy gyermeke és egy unokája van.

A 90 éves mezőkövesdi szépkorú kertészkedik, paprikát, paradicsomot ültet, kapál, locsol, szeret gyönyörködni a növényei fejlődésében.

János bácsi vallja, hogy a szeretet mindent legyőz, ha szeretet van, akkor nincs gond, nincs akadály. János bácsit a szeretet és a családja élteti.

A jeles jubileum alkalmából dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere köszöntötte városunk szépkorú lakosát augusztus 11-én. A városvezető elsőként felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök oklevelét, majd virágcsokrot és tortát adott át az ünnepeltnek.
hmzs

Kapcsolódó hírek