Ugrás a tartalomhoz

Szépkorú-köszöntés

Mezőkövesd hírei

90. születésnapját ünnepelte a mezőkövesdi Bertha Miklósné, lánykori nevén Fehér Erzsébet.

Bertha Miklósné 1932. július 27-én született. Fehér Erzsébet egyedüli gyermek volt, aki a zárdaiskolában végezte el a nyolc osztályt, majd pedig dolgozni kezdett. Törökbálinton, a honvédségnél két évig dolgozott, majd megtanulta a gyors- és gépírást. Ezt követően a MASZOLAJ Társaságnál kapott munkát, 1954-ben pedig az apácák, szerzetesek által alapított Szolidaritás elnevezésű varrodában helyezkedett el elsőként bedolgozóként, majd benti dolgozóként. 1980-tól nyugdíjba vonulásáig az akkori Kismotor- és Gépgyárban dolgozott.


Bertha Miklósné jó egészségnek örvend, hat unoka boldog nagymamája, illetve hat dédunokával büszkélkedhet.

Erzsike néni mintegy harminc éven keresztül aktív tagja volt a Matyó Nagymama Klubnak, jól érezte magát a közösségben. A 90 éve ellenére Erzsike néni sétál, ellátja a háztartást, gondozza a virágait, az erkélyen helyet kapó kis paradicsom „ültetvényét”.

Az ünnepelt azt vallja, hogy sosem szabad abbahagyni, tenni kell a dolgunkat.

A kerek születésnap alkalmából Mezőkövesd Város Önkormányzata nevében dr. Fekete Zoltán polgármester emléklappal, virágcsokorral és tortával ajándékozta meg a szépkorú Erzsike nénit, valamint felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét.
hmzs

Kapcsolódó hírek