Ugrás a tartalomhoz

Szent Istvánra emlékeztünk

Mezőkövesd hírei

Átadták a Mezőkövesd Város Díszpolgára, a Pro Urbe kitüntetéseket, a Város Közneveléséért és az Év diákja elismeréseket az augusztus 20-ai városi megemlékezésen. Emellett koszorúzással, szentmisével, ünnepi műsorral tisztelegtek Államalapító Szent István királyunk előtt szombat délelőtt.

Nemzeti ünnepünk mezőkövesdi programja szombat délelőtt Szent István király szobrának megkoszorúzásával kezdődött, ahol Mezőkövesd Város Önkormányzata mellett az intézmények, civil szervezetek, pártok képviselői helyezték el a megemlékezés virágait, majd szentmisén vettek részt az ünneplők a Jézus Szíve templomban.

Az ünnepi megemlékezésen dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt, melyben Szent István tanításairól, Istenhez való hűségéről, valamint Államalapító királyunk által az utókorra hagyott követendő példákról, útmutatóiról is beszélt.

ELISMERÉSEK Az ünnepségen adták át a Mezőkövesd Város Díszpolgára és a Pro Urbe kitüntetéseket, a Város Közneveléséért és az Év diákja elismeréseket is.

Idén Mezőkövesd Város Díszpolgára címét vehette át Juhász Jánosné, a Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum volt Igazgatója, valamint Bakai László, a Bakai Szerszámgép Szerviz Kft. vezetője.

Mezőkövesd Város Önkormányzata a Mezőkövesd Városért elismerést ebben az évben négy személynek ítélte oda. A Pro Urbe díjat ez alkalommal Tállai András Lászlóné, a Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum volt szakmai igazgatóhelyettese, Panyi Zoltán, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Mezőkövesd Város Fúvószenekarának vezetője, Mozerné Horga Stefánia, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, a Szent László Kórus vezetője, valamint Kovács László, a Matyó Népi Együttes vezetője vette át.

Mezőkövesd Közneveléséért kitüntető címet adományozott az önkormányzat Dr. Radványiné Fodor Valéria, a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium tanárának.

Az Év diákja elismerő díjjal Mezőkövesd Önkormányzata 2022-ben öt tanulót jutalmazott, így elismerő oklevelet és pénzjutalmat kapott Brunczel Annamária, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, Csup Attila Fábián, a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium 11. osztályos diákja, Koncz Tamás, a Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum 10. osztályos tanulója, Molnár Márton Ádám, a Szent István Katolikus Általános Iskola 8. osztályos diákja, valamint Szalóki Máté a Mezőkövesdi Általános Iskola 8. osztályos tanulója.

Az elismeréseket Tállai András, miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője és dr. Fekete Zoltán polgármester adta át a díjazottaknak.

MűSOR Az esemény keretében Cselepák Balázs színész, énekes adott műsort. Felcsendült például a Kell még egy szó, vagy az NHV együttes Szegény Magyarország című dal is, valamint az Egri Csillagok musicalből is adott elő részletet.

ÚJ KENYÉR A ceremónia keretében Gordos Attila esperes és dr. Medvegy János apát-plébános, kerületi esperes megáldotta, majd dr. Fekete Zoltán polgármester megszegte az új kenyeret.

Az augusztus 20-ai program szombat este a Carbonfools koncerttel, vasárnap este pedig a Fergeteges Sissi legendája előadással, valamint tűzijátékkal folytatódik.

hmzs

 

Kapcsolódó hírek