Ugrás a tartalomhoz

Pécs után Tatát is „bevette” az MKC (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Tatai HAC – Mezőkövesdi KC 23-32 (15-14)

Fölényes győzelmet aratott városunk felnőtt kézilabda csapata a bajnokság hétközi játéknapján.

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga alsóházi rájátszásának 3. fordulójában a sereghajtó dunántúli gárda vendégeként játszott nagyon fontos mérkőzést a bennmaradás szempontjából Buday Ferenc együttese május 2-án. Feketéék visszafogottan kezdték a Tatabányán megrendezett találkozót, ugyanis csak a vendéglátók harmadik gólja után rezdült meg először a Tata hálója, amikor is Németh talált a kapuba. Csapatunk játéka a folytatásban is akadozott. A hazaiak hatékonyan támadtak, átlövésekből és betörésekből egyaránt eredményesek voltak, ellenben a kövesdi akciók sokszor gól nélkül zárultak. A gyenge teljesítmény ellenére hosszú ideig nem duzzadt a különbség, állandósult a 2-3 gólos tatai vezetés. A félidő második felében sem változott a helyzet, viszont ekkor négy gólosra nőtt a hazai előny, így az utolsó 10 percben már 12-8-ra vezettek a vendéglátók. Bécsiék a hajrában egy remek két perces periódusnak köszönhetően 12-11-re felzárkóztak és ezt a különbséget tartani tudták a szünetig.
Fordulás után jelentősen megváltozott a játék képe. Együttesünk hátul agresszíven védekezett, míg elől Gubóék lendületesen játszottak. Kanyóék a lényegesen feljavult MKC ellen néhány percig még tartották magukat, viszont a 37. percben a mérkőzésen először kézilabdázóink álltak jobban, ekkor 18-17 állt az eredményjelzőn. A hazaiak ezt követően képtelenek voltak megtörni a kövesdiek lendületét. Csapatunk védőfala nagyszerűen zárt, a lövések egy része a remekül működő blokkokban akadt el, de a kapuban Melus is nagy hatékonysággal hárította a tatai lövéseket. A jó védekezés eredményes támadójátékkal párosult, melynek köszönhetően bő 10 perccel a mérkőzés vége előtt már 26-19-es kövesdi vezetést nyugtázhattak a szurkolók. Kanyó Antal időkérése után a hazaiak még ráijesztettek Kupiékra, miután Hodiék rövid idő alatt három gólt ledolgoztak a hátrányukból, de ezzel gyakorlatilag minden puskaporukat ellőtték. A mérkőzés hajrája egyértelműen a kövesdiekről szólt, akik zárt védekezésből indulva gyors és pontos támadásokból szerzett gólokkal zilálták szét a hazai gárda pontszerzési reményeit. Az MKC ragyogó második félidei játékával a Pécsen aratott győzelem után Tatán is két ponttal gazdagodott és nagy lépést tett a bennmaradás felé. Együttesünk az újabb idegenbeli sikernek köszönhetően már „NB I-et érő” helyen áll az alsóházban, mivel a Pécs 30-25-ös vereséggel zárta az orosházi „kirándulást”.
A csoportot három fordulóval a rájátszás vége előtt az Orosháza vezeti 9 ponttal az egyaránt 6 pontos Mezőkövesd és Pécs előtt, míg a Tata 1 ponttal zárja a négyest. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntik el a végső sorrendet, így abban az esetben, ha kézilabdázóink a Pécs és a Tata elleni hazai mérkőzéseket meg tudják nyerni, jövőre is az élvonalban szerepelhetnek. Benisék legközelebb a nagy rivális Pécset fogadják hazai pályán május 6-án, vasárnap 16 órától.


Az utolsó három forduló programja:

Mezőkövesdi KC – VarioAuto Pécs KC május 6. (vasárnap) 16 óra
Orosháza FKSE Alexandra - Mezőkövesdi KC május 11. (péntek) 18 óra
Mezőkövesdi KC - Tatai HAC május 19. (szombat) 18 óra


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Tatai HAC – Mezőkövesdi KC 23-32 (15-14)
Tatabánya, 50 néző. Játékvezetők: (Nagy F., Túróczy) 
Tata: Czérna – Zeck (4), Kanyó B. (3), Szám (7), Hódi (2), Basky (3), Endrédi (1). Csere: Varga A. (kapus), Bodnár (1), Sütő (2) vezetőedző: Kanyó Antal
Mezőkövesd: Tóth K. – Németh T. (4), Fekete (3), Rosta M. (2), Rossoni (2), Bécsi (4), Lezák (1). Csere: Melus (kapus), Szabó T. (1), Gubó (4), Morva (2), Molnár F. (1), Kiss Á. (5), Benis (2), Kupi (1) vezetőedző: Buday Ferenc

Kapcsolódó hírek