Ugrás a tartalomhoz

Ülés: pályázati sikerek és új gyermekorvos

Mezőkövesd hírei

Nyertes projektek: épülhet az új játszótér a Szőlő, Ribizli és a Barack utca által határolt területen, illetve újabb fejlesztés valósulhat meg a Közösségi Házban, emellett szeptemberben hat új pályázatot adott be Mezőkövesd Város Önkormányzata.

A szeptember 28-án megtartott ülésen dr. Fekete Zoltán polgármester nyertes és beadott pályázatokról tájékoztatta a képviselő-testületet. Az önkormányzat két korábban benyújtott pályázata pozitív elbírálást kapott, így új játszótér épülhet meg városunkban, valamint a Közösségi Ház több épületrészének energetikai korszerűsítése és a színházterem felújítása is megvalósul.

Emellett az Önkormányzat szeptemberben hat új, különböző területet érintő európai uniós pályázatot nyújtott be. Így pályáztak a piaccsarnok mellett egy fedett virágárusító rész építésére, a Hadnagy úti Sportcentrum területén egy fedett, műanyag borítású teniszpálya létesítésére, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő hullám- és körmedencéjének átépítésére, a Mezőkövesdet és a volt katonai laktanyát összekötő kerékpárút építésére, a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központban a tagóvodák és bölcsőde épületein napelemes rendszer kiépítésére, valamint a Városi Rendelőintézet fejlesztésére.

Az ülésen a városatyák döntöttek a III. számú házi gyermekorvosi körzetben egészségügyi feladat-ellátási előszerződés megkötéséről is. A meghozott határozat értelmében 2023. január 1-jétől dr. Kiss Dóra csecsemő-gyermekgyógyász szakorvos látja majd el a körzet gyermek háziorvosi feladatait.

Mindezen túl a testület rendeletek módosításáról, intézményi térítési díjak és élelmezési nyersanyagnormák emeléséről, az önkormányzat intézményeinél, cégeinél történő energiatakarékossági intézkedések bevezetéséről, közbeszerzési eljárás indításáról is döntött a tanácskozáson. Részletek a Mezőkövesdi Újság következő számában.

hmzs

Kapcsolódó hírek