Ugrás a tartalomhoz

Tisztelet és hála

Mezőkövesd hírei

Gálaműsorral, ünnepséggel, ajándékkal köszöntötték városunk szépkorú lakosait az idősek világnapja alkalmából október 6-án. 

„Tisztelet és hála jár minden szépkorúnak mindazért, amit értünk, gyermekeikért, nemzedékünkért tettek. Azt adták, ami az életben a legszebb: életet és szeretetet. Meg kell becsülni élettapasztalataikat, bölcsességüket, szeretetüket” — emelte ki köszöntőjében dr. Fekete Zoltán polgármester, aki beszédében elmondta, hogy az Önkormányzat továbbra is biztosítja a város szépkorú lakosainak az ingyenes szemétszállítást és kedvezményes fürdőbelépőt, valamint egy új telefonszámot hoznak létre az egyedül élő, egyedül maradt idősek megsegítésére. (Ezzel kapcsolatban részletes tájékoztatás a Mezőkövesdi Újság következő számában jelenik meg.)

Az eseményen Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és dr. Fekete Zoltán polgármester virággal, tortával és ajándékcsomaggal köszöntötte településünk, ünnepségen jelenlévő két legidősebb polgárát, a 99 éves Pázmándi Józsefnét és a 94 éves Sugár Józsefet.

Az idősek hónapja és az idősek világnapja alkalmából a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos növendékei, valamint az Add a kezed Lakóotthon lakói adtak műsort, majd pedig Solymos Tóni és zenekara szórakoztatta a közönséget. Felcsendült például a közismert Harmónikás című slágere, a Szécsi Pállal együtt írt Véletlenül dalok mellett több Expressz szám is. 

A Mezőkövesd Város Önkormányzata, a Jézus Szíve és a Szent László Egyházközség, valamint a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ által szervezett esemény zárásaként hálaadó szentmisén vehettek részt az idősek a Szent László templomban. 

hmzs 

Kapcsolódó hírek