Ugrás a tartalomhoz

Fókuszban a színjátszás

Mezőkövesd hírei

Pénteken délután és szombaton folytatódott a IV. Matyóföldi Amatőr Színjátszó Találkozó és XI. Színházi Ifjúsági Hét elnevezésű fesztivál.

Pénteken délután Fazekas Mihály: Lúdas Matyi című darabját vitte színpadra a bükkzsérci Ódorvár Tagiskola, ezen felül a fiataloknak Harry Potter vetélkedőt is szerveztek a Közösségi Házban. A nap zárásaként a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület előadásában a Négy meztelen férfi című darabot tekinthették meg a színházkedvelők.

Október 29-én Szikrakör – Etűdök Molnár Ferenc Liliom és Üvegcipő című drámái alapján valamint az Ágnes asszony című művet adták elő az erdőszentgyöryi Bodor Péter Színkör tagjai. Emellett Donászy Magda Tojásfestés című vidám meséjét, továbbá Matuz János: Húsevők/Falak című drámáját és a Nem vagyok, csak mások látnak című monodrámát láthatták a jelenlévők. Ezen felül szombaton kézműves foglalkozásokkal, tökfaragással, méz és lekvárkóstolással is várták a kultúra iránt érdeklődőket a Matyó Kertbarát Egyesület tagjai. A háromnapos eseményt ünnepélyes zárórendezvénnyel fejezték be a Közösségi Házban, melynek keretében értékelték a fesztivált és díjakat adtak át.

B. K.

Kapcsolódó hírek