Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. február 1. (szerda) 00:06 Ignác névnapja van
 

 
Szent Imre Napok: a névadóra emlékeztek

Ünnepi műsorral, a házi versenyek eredményhirdetésével, valamint Szent Imre szobrának megkoszorúzásával zárult az iskola névadójának tiszteletére szervezett programsorozat a Szent Imre Tagiskolában.


A Mezőkövesd Általános Iskola Szent Imre Tagiskolája a hagyományokhoz hűen idén is megszervezte a Szent Imre Napokat, amelyen a diákok különböző típusú és témájú versenyeken mérhették össze tudásukat.

Ebben az évben először hirdették meg a történelmi témájú videókészítési versenyszámot, valamint a robotépítő versenyt, amely keretében papírból készítettek a diákok robotokat. Emellett matematika-, helyesírási, röplabda-, angol-, versmondó- és rajzversenyt is rendeztek. Összesen 18 versenyszámban mérhették össze tudásukat a szentimrések.

Az iskola névadójára emlékező programok zárásaként ünnepi műsort adtak elő a gyerekek, majd Boldizsár Bertalan tagintézmény-vezető István királynak Szent Imre herceg felé intézett intelmeire hívta fel a jelenlévők figyelmét beszédében. Ezt követően hirdették ki a versenyek eredményeit. A mintegy 200 tanuló közül összesen 92 diákot jutalmaztak. Az okleveleket és ajándékokat Gáspár Erzsébet, a Mezőkövesdi Általános Iskola igazgatója adta át a díjazottaknak Komárominé Vajdovics Elvira tagintézményvezető-helyettes közreműködésével.

Az esemény zárásaként az alsó évfolyamos diákok képviselői az iskolában található Szent Imre plakettet, a felső évfolyamos tanulók Boldizsár Bertalan igazgatóval együtt az intézmény melletti Szent Imre szobrot koszorúzták meg.

(Részletek, versenyeredmények később.)

hmzs

Kapcsolódó képek:Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés