Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. február 1. (szerda) 00:27 Ignác névnapja van
 

 
Határon átnyúló együttműködés

Testvéróvoda lett a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ és a kézdivásárhelyi Manócska Napköziotthon. Az erről szóló együttműködési megállapodást november 18-án írták alá Kézdivásárhelyen.


Mezőkövesd és Kézdivásárhely már régóta testvérvárosi kapcsolatot ápol, most pedig az óvodák révén még szorosabbá fűzték a települések együttműködését.

A mezőkövesdi delegáció – dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere, Lázár Endréné, a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ intézményvezetője, Vargáné Pap Edina, a mezőkövesdi bölcsőde vezetője, dr. Fekete Zoltánné óvodapedagógus – múlt héten utazott el Kézdivásárhelyre, hogy aláírják a testvéróvodai megállapodást.

– Az együttműködés fő célja, hogy egymás pedagógiai programját, tehetséggondozási koncepcióját megismerjük, részt vehessünk egymás rendezvényein, szakmai programjain, illetve elmélyítsük a két intézmény óvodapedagógusai közötti együttműködést. Emellett a testvérkapcsolat révén lehetőségünk van arra, hogy megosszuk tapasztalatainkat, jó gyakorlatainkat egyebek mellett a differenciálásról, a környezettudatosságra, egészségmegőrző gondolkodásra történő nevelésről, a nevelő-fejlesztő, személyiség- és képességfejlesztő tevékenységekről – mondta el Lázár Endréné intézményvezető.

A megállapodást Mezőkövesd részéről dr. Fekete Zoltán polgármester és Lázár Endréné intézményvezető, Kézdivásárhely részéről pedig Bokor Tibor polgármester és Borcsa Mária, a Manócska Napköziotthon vezetője írta alá. A látogatás keretében a mezőkövesdi delegáció meglátogatta a kézdivásárhelyi óvoda mindhárom tagintézményét és bölcsődéjét is.

hmzs

Fotók: Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ

Kapcsolódó képek:Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés