Ugrás a tartalomhoz

Nemzetközi elfogás

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi emberkereskedőket fogtak el a rendőrök, akik 2016 óta a mélyszegénységben élő nőket vittek ki Zürichbe szexuális munkavégzésre. Az ügy kapcsán létrehozott svájci-magyar közös nyomozócsoportnak köszönhetően településünkön és Zürichben egyszerre egyidőben csaptak le a rendőrök a négy gyanúsítottra: két nőre és két férfire – derül ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sajtóközleményéből.

A mezőkövesdi O. Róbert és volt élettársa, a szintén mezőkövesdi illetékességű F. Mária 2016 óta magyar állampolgárságú prostituáltakat foglalkoztat Svájcban, Zürichben – olvasható a Nyomozó Iroda sajtóanyagában, amelyből az is kiderül, hogy a nők beszervezését a legtöbb esetben a férfi, későbbiekben pedig F. Lajos is végezte az általa ismert, mélyszegénységben élő családfők megkörnyékezésével.

Míg F. Mária és bűntársa, a szintén mezőkövesdi P. Nikolett felügyelte a sokszor 16-18 óra munkára kényszerített, kizsákmányolt prostituáltakat Zürichben – olvasható a sajtóanyagban.

A svájci és magyar büntetőeljárásban beszerzett bizonyítékok alapján, a közös nyomozócsoport égisze alatt november 22-én azonos időpontban, koordinált módon csaptak le a gyanúsítottakra: a Zürichi Rendőrkapitányság Zürich városában, míg a Készenléti Rendőrség Felderítő Főosztálya Mezőkövesden. Mind a négy elkövetőt elkapták: a két férfit itthon, míg a két nőt Svájcban állították elő a rendőrök.

A gyanúsítottaknál elvégzett házkutatás során lefoglaltak 3 millió forint készpénzt, 2000 svájci frankot, elektronikus eszközöket, mobiltelefonokat, feljegyzéseket, bruttó 260 gramm átlátszó, kristályos állagú, feltehetően új pszichoaktív anyagot, továbbá vagyonvisszaszerzés érdekében lefoglaltak egy nagyértékű személygépkocsit is, illetve zár alá vették O. Róbert és F. Mária kiskorú gyermekeinek nevén lévő hét mezőkövesdi ingatlant. (Fotó: police.hu)



 
hmzs

Kapcsolódó hírek