Ugrás a tartalomhoz

Elkezdődött a faültetés

Mezőkövesd hírei

Hetven darab facsemetét ültetnek el városunkban, a Hadnagy úti Sportcentrum előtti kerékpárút mellett.

A MOL-Új Európai Alapítványa még tavasszal hirdette meg a VárosFa Programot, amelynek második ütemében a 10000 lélekszám feletti települések vehettek részt. A programhoz való csatlakozásról városunk képviselő-testülete május 4-ei ülésén döntött.

Az akció keretében Mezőkövesd 70 egységcsomagot igényelt és kapott, amelyek tartalmazzák a facsemetét, a 3 db támasztókarót, a védőrácsot és a takarómulcsot is. Településünk hegyi és korai juhart, szivarfát, közönséges nyírt vehetett át, melyek november 25-én érkeztek meg, az ültetésüket pedig december 7-én kezdték el, várhatóan a következő hét elejéig be is fejeznek.

Az ültetés nyitónapján a Mezőkövesdi Általános Iskola Székhelyiskolájának ötödikes diákjai is kilátogattak a helyszínre és megnézhették a csemeték ültetésének menetét.

A programban résztvevő települések számára az Országos Erdészeti Egyesület révén egy-egy erdészeti szakembert is biztosítanak a szakszerű ültetéshez, városunkban Borsós Sándor, az Északerdő Zrt. munkatársa volt jelen és helyezte fel az akciót jelképező szalagot az elültetett fákra.

hmzs

Kapcsolódó hírek