Ugrás a tartalomhoz

Közbiztonsági fórum

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesdi Járás polgármesterei, köztük dr. Fekete Zoltán mezőkövesdi városvezető, a Polgárőr egyesületek és a Közterületfelügyelet vezetői mellett egyházi és intézményvezetők is részt vettek a Városi Rendőrkapitányságon rendezett Járási Közbiztonsági Fórumon.

Elsőként Szerencsi Árpád rendőr alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese az önkormányzat, polgárőrség és a rendőrség szoros együttműködésének fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét, emellett a megye közbiztonsági helyzetéről beszélt. Ezután dr. Varga László, rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője osztotta meg gondolatait a járás közbiztonsági helyzetéről, kiemelte, hogy év végén fokozottan figyelni kell az ünnepekkel kapcsolatos bűncselekményekre és a Határvadász képzés fontosságára is kitért.

Ezt követően Majó Márk Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Bűnmegelőzési Tanács titkára a szervezet felépítéséről és legfontosabb feladatairól beszélt, majd dr. Egerszegi Gábor, a Mezőkövesdi Járási Ügyészség vezető ügyésze hívta fel a figyelmet egyebek mellett a pszichoaktív anyagok jelenlétére és az internetes bűncselekmények veszélyeire. Az egyeztetés végén a fórum résztvevői osztották meg észrevételeiket, javaslataikat, tapasztalataikat a jelenlévőkkel.

B. K.

Kapcsolódó hírek