Ugrás a tartalomhoz

Karácsonyi gálaműsor

Mezőkövesd hírei

December 15-én tartották meg az Idősek Karácsonyát a Közösségi Házban.

A Jézus Szíve és Szent László Egyházközség és a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ által szervezett eseményen Színvonalas gálaműsorral kedveskedtek városunk szépkorú lakosainak a közeledő ünnep alkalmából.

A műsort a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola Eszterlánc Gyermek Néptánccsoportja nyitotta meg „Én az éjjel álmomban” című összeállításukkal.

A gyermekek táncos produkciója után Tállai András, miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője mondott köszöntőt, melyben kiemelte, hogy a karácsony, a karácsony tartalma velünk együtt változik: míg gyermekként az ajándékok, addig felnőttként, szülőként, majd nagyszülőként a szeretetben, békességben eltöltött közös idő jelenti az örömöt. Hozzátette, hogy az igazi karácsony az, amikor az ajándékok örömén túl a szívünkből jövő szeretetet tudjuk átadni egymásnak.

A gála ezt követően a Matyó Nagymama Klub Egyesület énekes, verses, gyertyafényes előadásával folytatódott, majd pedig a Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum 10. A és 8. B osztályos tanulói mutatták be ünnepi, betlehemes műsorukat. A rendezvényt a Mezőkövesdi Hang Stúdió művészeti csoportjának tagjai Karácsonyi ajándékkosár című műsorukban slágerekkel, ismert dalokkal kedveskedtek a nézőknek.

Az ünnepség hálaadó szentmisével folytatódott a Szent László templomban.

hmzs

Kapcsolódó hírek