Ugrás a tartalomhoz

Családok napja (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Előadásokkal, családi kötélhúzó bajnoksággal, kézműves foglalkozásokkal, játékos versenyekkel várták a családokat az első ízben megrendezett Családok Napján. A május 15-én megrendezett programokra sok kisgyermek és szülei látogattak ki.

1994-ben az ENSZ május 15-ét a Család Nemzetközi Napjává nyilvánította. A felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. A kezdeményezés a figyelmet a családra, a társadalom legfontosabb „intézményére” irányítja. Ehhez kapcsolódóan a Kabócák és Manócskák Közhasznú Egyesület és a Mezőkövesdi Közkincs-tár Nonprofit Kft. szervezte meg Családok Napja rendezvényét. A programok sorát délelőtt a különböző szakmai előadások nyitották meg, amelyeken a szülők számos új és hasznos tanácsot kaphattak a gyermekek táplálását, nevelését, valamint egészséges életmódra történő nevelését illetően. A rövid tájékoztatók sorát Dudásné Csillik Anikó védőnő nyitotta meg, aki a szoptatás jelentőségéről beszélt a résztvevő anyukáknak. A szakemberek számos érvet tudnak felsorakoztatni a mellett, hogy az anyukák minél tovább szoptassák gyermekeiket, hiszen ennél a táplálási módnál nincs jobb a kisbabák számára. 

A szoptatás mellett a babamasszázs hasznosságát, a babakötvény lényegét, egy új vitamincsaládot, valamint a virtuális valóság pszichológiai jellemzőit is megismerhették a résztvevők. Bartha Istvánné, óvónő pedig egy újdonságról, a gyermekkori jógáról beszélt előadásában. 
A gyermekkorban alkalmazható jóga ma még csak nyomokban található meg a magyar óvodai nevelésben, de ahol már használják, ott nagyon közkedvelt módszernek számít. 
Bartha Istvánné minden hétfő délután az Egészség Klub keretében ingyenes tart gyermekjóga foglalkozást a kicsiknek, ahová minden érdeklődőt szeretettel vár. 
A Családok Napja program délután folytatódott, ahol elsőként dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt. A bevezető gondolatok után pedig a kicsiké lett a főszerep, hiszen a szervezők számos, színes programmal készültek számukra. Így volt mazsola muzsika, zumba és gyermekjóga bemutató, kézműves-foglalkozások, kerékpáros ügyességi verseny, 42 méteres mini maraton, valamint kismotor-verseny is. A program végén a vendégeket megvendégelték, a verseny résztvevőit megajándékozták, így senki sem ment haza üres hassal, üres kézzel a vidám hangulatú rendezvényről. 
E színes programkavalkád mellett az anyukák, a nagymamák is összemérhették tudásukat, hiszen nekik süteménysütő versenyt írtak ki a szervezők. Az elkészült és zsűrizett édességet pedig szétosztották a rendezvényen résztvevő gyerekek körében.
 
 

Kapcsolódó hírek