Ugrás a tartalomhoz

Az Év Jazz-billentyűse: Tálas Áron

Mezőkövesd hírei

A magyar jazzélet legjobbjai közé választották Tálas Áront. A mezőkövesdi zeneiskola egykori diákja lett az Év Jazz-billentyűse 2022-ben, emellett másik három kategóriában bekerült az első három helyezett közé.

Az elmúlt év végén is meghirdette a jazz.hu oldal az olvasói között az év jazz zenészei közönségszavazását, illetve ezzel egyidőben a jazzma.hu szerkesztőségi, szakmai voksolását is megtartották, amelyre több mint négyezer szavazat érkezett be.

Tálas Áront, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola egykori növendékét 2022-ben az Év Jazz-billentyűsének választották.

Emellett az Év jazz-zongoristája kategóriában második helyet ért el, a Blue Enough (szerzői kiadás) albumával is a rangos második pozíciót szerezte meg a jazz-albumok kategóriájában.

– Köszönöm szépen mindenkinek a sok-sok szavazatot, amellyel a jazz.hu közönségszavazatán engem választottatok az Év Jazz-billentyűse kategória legjobbjának, az év-jazz zongorista kategóriában pedig a másodiknak. Ami talán a legnagyobb öröm számomra, hogy a Blue Enough című lemezem is második helyet ért el – mondta el a közösségi oldalára feltöltött videójában Tálas Áron.

Tálas Áron tagja, zongoristája a Borbély Műhely zenekarnak, amely szintén jól szerepelt a közönségszavazáson, hiszen a dobogó második fokán végeztek. (Fotó: Tálas Áron)


Hmzs 

Kapcsolódó hírek