Ugrás a tartalomhoz

Személyi változás a mentőknél

Mezőkövesd hírei

Dr. Sipos József szakorvos a Mezőkövesdi Mentőállomás új vezetője.

Immár 10 éve szakorvosként dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál, emellett a légimentésben is munkát vállal dr. Sipos József, aki aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos végzettséget is szerzett.

– Hosszú ideje a prehospitális ellátás a nagy szenvedélyem, ennek kapcsán kerültem kapcsolatba, mind a mentőszolgálattal, mind pedig a légimentéssel. A mentésnek az a lényege, hogy akut, váratlan helyzetekkel szembesülünk, amikre nem tudunk felkészülni. Ez adja ennek a szakmának a szépségét és egyediségét, hogy gyakorlatilag sokszor találkozunk olyannal, ami hirtelen döntéshozatalra, döntés-megváltoztatására sarkallja az ellátót, ami egy rendkívüli felkészültséget, állóképességet követel, de ezáltal válik ez a munka igazi hivatássá – vallja dr. Sipos József, aki hozzátette, hogy mikor kiírták a pályázatot a Mezőkövesdi Mentőállomás megüresedett vezetői pozíciójára, a régióvezető főorvossal történt megbeszélést követően döntött úgy, hogy megpályázza ezt az álláshelyet. A beadott pályázata pozitív elbírálásban részesült, így november 1-jétől tölti be a Mezőkövesdi Mentőállomás vezetői pozícióját.

– Az átmenet folyamatos, nagyon sok mentőállomás-vezetői teendő van, ami számomra mint újonnan avanzsáló vezetőnek még szokatlan, nekem is bele kell rázódnom ezekbe a feladatokba. A munkámat segíti a korábbi vezető, Kada Róbert is. Az átvétel folyamatos, az állománnyal nagy örömömre jó kapcsolatot tudtunk kialakítani, kölcsönösen jól együtt tudunk működni – mondta el a kezdeti időszakról dr. Sipos József.

Az új vezető távlati célja között szerepel egy olyan oktatási program kialakítása, amely révén a mentőállomáson belül, az itt dolgozó bajtársak bizonyos manuális készségeit tudják majd fejleszteni, valamint a vezető szeretné átalakítani a továbbképzések rendjét a még minőségibb ellátás biztosítása érdekében.

Dr. Sipos József nős, két gyermek édesapja, családjával Miskolcon él. Szabadidejében szeret utazni, kirándulni és olvasni.

hmzs

Kapcsolódó hírek