Ugrás a tartalomhoz

Ingyenes lesz az MKC meccse

Mezőkövesd hírei

Hazai környezetben fejezi be bajnoki szereplését a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata. Kézilabdázóink a Tata gárdája ellen búcsúznak a pontvadászattól.

 A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga alsóházi rájátszásának záró fordulójában tét nélküli mérkőzésen lépnek pályára Buday Ferenc tanítványai, hiszen a Tata és a Mezőkövesd a mérkőzés eredményétől függetlenül búcsút int az élvonalnak. A dunántúli gárda 1 ponttal vágott neki az alsóházi rájátszás küzdelmeinek és az eddig lejátszott öt fordulóban nem tudott újabb pontot szerezni, így Kanyóék már korábban elveszítették esélyüket a bennmaradásra. Az MKC ellenben az Orosházától hazai pályán elszenvedett vereség után Pécsen és Tatán is győzött, ezzel Feketéék a rájátszás felénél bennmaradást érő helyen álltak. Együttesünk ezt követően a Pécs ellen kikapott hazai környezetben és a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került. A Baranya megyei gárda kihasználta a kövesdi botlást és a Tata ellen aratott 35-33-as sikerrel biztosították a helyüket a legjobbak között, ráadásul az MKC súlyos 38-30-as vereséggel tért haza Orosházáról, így az utolsó kör előtt négy pontra nőtt Bécsiék hátránya. A csoportot egyébként az Orosháza vezeti 13 ponttal, a 10 egységgel rendelkező Pécs, a 6 pontos MKC és az 1 pontos Tata előtt.

Kézilabdázóink a szép búcsú reményében fogadják azt a sereghajtó Tatát, akit Korsósék 32-23 arányban legyőztek a közelmúltban idegenben megrendezett összecsapáson. 

Ingyenes belépés

Az MKC vezetőségének döntése értelmében a szurkolók ingyen tekinthetik meg Bécsiék utolsó bajnoki mérkőzését. A Mezőkövesdi KC – Tatai HAC találkozó május 19-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

Kapcsolódó hírek