Ugrás a tartalomhoz

Fogyatékkal élők horgászversenye (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Második alkalommal rendezték meg a Fogyatékkal élők, Csökkentlátók, Vakok és Mozgássérültek Horgászversenyét a mezőkövesdi Hoór-völgye Víztározónál. A nemzetközi megmérettetést május 26-án bonyolították le.

;

A nagyszabású verseny a mezőkövesdi Hoórvölgye Horgász Egyesület szervezésében valósult meg. Az egész napos eseményre az ország minden tájáról, továbbá Szlovákiából és az Egyesült Államokból is érkeztek csapatok. A sportnapra ellátogattak a mezőkövesdi Csillagfény Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének tagjai, akik szintén részt vettek a versenyen. A megmérettetésen női és férfi kategóriában összesen 70 csapat indult, ami a tavalyi évhez képest lényegesen nagyobb létszám. A horgászcsapatok vetélkedése reggel 8 órakor vette kezdetét és szervezők 11.45-kor állították le a versengést.
A mérlegelés és az ebéd befejezése után dr. Berkes László pápai prelátus, plébános áldotta meg a rendezvényt és a jelenlévőket, majd a Civil Szövetség Egyesület kulturális programjai színesítették a rendezvényt. A résztvevők megtekinthették többek között a Matyó Népművészeti Egyesület, a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület és a Matyó Nagymama Klub Egyesület énekes, zenés, valamint táncos produkcióit.

A tartalmas előadások után megkezdődött az ünnepélyes eredményhirdetés, melynek keretében minden induló kapott ajándékot, így senki sem tért haza üres kézzel Mezőkövesdről. A legjobban teljesítő horgászok Vámos Zoltántól, városunk alpolgármesterétől vehették át az értékes díjakat.

A horgászverseny végeredménye:

Női kategória:

I. hely: Bukta Judit 3,02 kg összfogás
II. hely: Dobosi Mária 1,62 kg
III. hely: Feke Teréz 0,93 kg
IV. hely: Kulcsár Erzsébet 0,92 kg
V. hely: Baloghné Lukács Mária 0,71 kg

Férfi kategória:

I. hely: Petrán József 6,33 kg
II. hely: Hargitai Csaba 4,95 kg
III. hely: Kőszegi Tamás 4,36 kg
IV. hely: Magyari Gyula 2,45 kg
V. hely: Kosztrub Mihály  1,79 kg


Legfiatalabb horgász: Kedves Balázs 18 év
Legidősebb horgász: Tóth István 80 év
Legkisebb halat fogta: Székely Gábor 0,04 kg
Legnagyobb halat fogta Petrán József 2,6 kg


A Fogyatékkal Élők II. Horgászversenyének támogatói:

Agrár Coop Kft, Almási vállalkozás, B. Gábor Kazincbarcika, Bakai kft., Carp Zoom-Fisch Kft., Exir Kft., Gordius 91 Kft., Hajnal Hotel, Hulladékudvar, Jakab Emil, Kispipa étterem, Kiss és Társa bt., Magneter Kft., Mátrai Erőmű Zrt., Mentor Kft., Mezőkövesd Önkormányzata, Millenium étterem, Nyírzem Coop Zrt., Cook Bread Kft, Professional Halcsali, Posta János haltermelő, Sellő horgászbolt, Telihold horgászbolt, Sporigo horgászbolt, Stuller László, Magyar Suzuki Zrt., Szerencsejáték Zrt., Tállai András Államtitkár Úr, Tiszamenti Szövetkezet, Trend ajándékbolt,
Vámos Gusztáv vállalkozó, Hirsch és Társa pékség, Wiktori Kft., Szilvási Trans Kft.,
Mezőkövesdi Civil Szervezetek

A szervezők köszönetüket fejezték ki a támogatók felajánlásait, hiszen enélkül nem tudtunk volna ilyen színvonalas rendezvényt szervezni.

Kapcsolódó hírek