Ugrás a tartalomhoz

A baleset okozója koponyatörést szenvedett (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Május 25-én 17.00 óra előtt történt városunkban az a beleset, melyben egy kerékpáros súlyos, de nem életveszélyes koponyatörést szenvedett.

 Cs. T. 57 éves mezőkövesdi lakos a fenti időpontban kerékpárjával az Autóbusz-állomás irányából a Mátyás király út 129. szám előtti útszakaszon a menet iránya szerinti jobb oldalon haladt a forgalmi sáv szélén. Haladása során, az úttest jobb széléről hirtelen, körültekintés nélkül kezdte meg balra nagy ívben a Marx Károly útra való kanyarodást, melynek során a kerékpár bal oldalsó részével féktávolságon belül elékanyarodott, majd nekiütközött a mögötte szabályosan haladó, és a vele azonos irányba közlekedő Citroen Picasso típusú személygépkocsi jobb első sarok részének.
A baleset következtében a kerékpárral közlekedő férfi 8 napon túl gyógyuló, súlyos koponyatörést szenvedett, s kerékpárjában 1000 Ft körüli anyagi kár keletkezett. 
A személygépjárművel közlekedő hölgy nem sérült meg, de gépjárművében 500.000 Ft-os anyagi kár keletkezett.
A baleset okozójával szemben a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Információs háttér:
KRESZ 29. §. (1) bekezdés – „Aki járművel irányt változtat (terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér stb.) köteles az azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveknek elsőbbséget adni.”

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J.)

Kapcsolódó hírek