Ugrás a tartalomhoz

Negyedik hely a diákolimpián

Mezőkövesd hírei

Negyedik helyen végzett a Mezőkövesdi Általános Iskola IV. korcsoportos labdarúgócsapata a diákolimpia országos döntőjében.

A teremlabdarúgó torna fináléjának Zalaegerszeg adott otthont február 5-én és 6-án.

A IV. korcsoportos Futsal versenyre ebben az évben közel 600 általános iskolás csapat nevezett az országban. A mezőkövesdi fiatalok ragyogóan vették az előttük álló akadályokat, hiszen már a megyei döntőben is remekül teljesítettek, ahonnan első helyezettjeként biztosították helyüket az országos döntőben. A Zalaegerszegen megrendezett viadalon a B csoportba nyertek besorolást a kövesdiek. Labdarúgóink nagyszerű teljesítményt nyújtottak a csoportmérkőzéseken. Csirmazék a Körmendieket 7-3-ra, majd a Nyírbátort 7-2-re győzték le. A Siófok elleni összecsapást 4-0-ra nyerték meg Bodáék, míg az Ajka ellen óriási küzdelemben 3-2-es sikert értek el focistáink, így együttesünk 100%-os mérleggel jutott be a legjobb nyolc közé. Az elődöntőbe kerülésért Buraiék óriási csatában 2-1-re múlták felül az Alsónémedi gárdáját, viszont a fináléba jutás nem sikerült, miután a Debrecen 4-2-es győzelmet aratott labdarúgóink ellen. A bronzérem sorsa gólzáporos találkozón dőlt el. A mezőkövesdiek a budapesti Bornemissza Péter Gimnázium és Általános Iskola csapatától 5-4-es vereséget szenvedtek, így végül a negyedik helyen végeztek a diákolimpián. A dobogóról mindössze egyetlen góllal lecsúszó együttesünknek természetesen nincs oka a szégyenkezésre, hiszen az elmúlt évek egyik legnagyobb labdarúgó sikerét érték el a fantasztikus diákolimpiai szerepléssel.
A mezőkövesdi csapat tagjai: Gál Máté I. (kapus), Stefanecz Máté, Gál Máté II., Nagy László, Csirmaz Zalán, Burai Márk, Oláh Máté, Horváth Dezső, Boda Martin, valamint Farkas Balázs. Az együttest Kubinyi József és Fügedi István készítette fel, illetve segítette a rangos megmérettetésen.
A diákolimpia országos döntőjét végül a Gyulai Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola gárdája nyerte meg miután 4-0-ra legyőzte a döntőben a debreceni Hunyady János Általános Iskola csapatát. A mezőkövesdi labdarúgók a negyedik helyezésen túl még egy rangos elismerést vehettek át, ugyanis Burai Márk 15 találattal megszerezte a diákolimpia gólkirályi címét. A mezőkövesdi együttes tagjai szinte kivétel nélkül évek óta Mezőkövesd Zsóry korosztályos labdarúgócsapataiban futballoznak, ahol Szabó László irányításával az másodosztályú bajnokság harmadik pozícióját foglalják el az őszi szezont követően. A diákolimpián elért ragyogó siker, remélhetőleg nagy erőt ad majd a csapat tagjainak a tavaszi szezonban is.

Kapcsolódó hírek